Šeki Radončić: RS je logistička baza SPC-a za izazivanje građanskog rata u Crnoj Gori

Ugledni crnogorski novinar i publicista Šemsudin Šeki Radončić u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba komentarisao je informacije da je oružje, koje je Srpska pravoslavna crkva (SPC) namjeravala koristiti u oružanoj pobuni u Crnoj Gori 2020. godine, nabavljano u Bosni i Hercegovini.

To, naime, otkrivaju audio snimci koje je u srijedu ujutro objavio crnogorski M portal.

Dan ranije je, podsjetimo, takođe, objavljeno kako su se pripadnici zloglasnog Škaljarskog klana, u saradnji sa SPC, pripremali za oružane borbe uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u ljeto 2020. godine.

“Objavljene komunikacije jasno pokazuju da su sveštenici SPC-a prošli put od inspiratora i podstrekača ratnih zločina na prostoru bivše Jugoslavije do opasne paramilitarne organizacije koja sada naručuje, kupuje i dijeli duge cijevi, odnosno kalašnjikove – najučinkovitije oružje za masovna ubistva i likvidacije.

Što je još gore, ako su navodi tačni, kalašnjikovi su naručeni i za likvidaciju 5.000 crnogorskih policajaca, te izazivanje građanskog rata u Crnoj Gori”, komentariše Radončić.

Ako, dodaje sagovornik Radia Sarajevo, povučemo paralelu između upotrebe 100 kalašnjikova i samo jedne lovačke puške s kojom je u nedavnom masakru na Cetinju, jedna osoba, u roku od 45 minuta, ubila deset i ranila šest ljudi – vidimo o kakvom zločinačkom planu je riječ.

“Da se radi o širem planu i djelovanju SPC u čitavom regionu govori i činjenica da se oružje kupovalo, kako se vidi iz pomenutih komunikacija, ‘u Bosni’.

Što bi trebalo da potakne crnogorske NATO saveznike i organe bezbjednosti u BiH da spriječe planove SPC i njenih vojnih stratega da bh. entitet RS postane logistička teritorija za izazivanje građanskog rata u Crnoj Gori. Koji bi se, nema dvoumljenja, brzo prenio i na BiH”, zaključuje Radončić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Italijanski spasioci nastavljaju potragu za nastradalima u klizištu

Jedno tijelo je izvučeno juče dok su dvije porodice sa djecom među 11 nestalih u gradu Kazamičoli,...

Bogdanović: Ima nas i biće nas sjutra ispred Skupštine

“Sjutra će građani iz svih krajeva države još jednom dostojanstveno poručiti koga smatraju odgovornim za urušavanje građanskih...

Adžić: Netačno je odgovornost adresirati policiji, tužilaštvo efikasnije da...

“Državno tužilaštvo mora da reaguje, radnjama iz svoje nadležnosti, te da u punoj saradnji sa policijom, preduzme...

Neredi u Briselu poslije pobjede Maroka nad Belgijom

Kako su objavili mediji, okupljeni su gađali policiju kamenicama, uništavali automobile koji su se nalazili u blizini...

UNDP pokreće dijalog o rodnoj ravnopravnosti u crnogorskom društvu

Kako navode u saopštenju UNDP-a, napredak koji je ostvaren ka postizanju rodne ravnopravnosti u posljednjih četvrt vijeka,...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare