Izvor:RTCG

Situacija stabilna, vatra pod kontrolom

Situacija na području Igala, nakon izbijanja požara u mjestu Žvinje, sada je pod kontrolom, a pretpostavlja se da je uzrok ljudski faktor, kazao je u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG Ratko Radošević iz Službe zaštite i spašavanja.

“Poslije jučerašnjeg dana i preko 35 vatrgoasaca na terenu noć je relativno mirno prošla. Gasilo se do ponoći u naselju Špulje iznad Žvinja i uz magistralni put prema Hrvatskoj. Vatra se bila primakla kućama na 50 metara. Požar u naselju Štreka gasili smo jutros do osam sati”, rekao je Radošević.

On je kazao da je situacija sada stabilna, te da su na terenu dva kamiona sa osam vatrogasaca: “Uvijek se pojavi dim i naprtnjačama se to pokušava ugasiti”.

Govoreći o tome koliko bi u gašenju požara pomogli kanaderi koje je Hrvatska ponudila Crnoj Gori, Radošević kaže da nam je u ovom slučaju bila potrebna pomoć iz vazduha.

“Da su dva tri puta dejstvovali kanaderi nama bi bilo lakše, jer je u pitanju nepristupačan teren. Vjetar i nepristupačan teren nam mnogo otežavaju posao. Ekpe su na terenu”, rekao je Radošević, koji se zahvalio kolegama iz Kotora i Tivta, te mještanima.

Pretpostavlja se, kaže on, da je ljudski faktor uzrok požara: “Uvijek apelujemo da se ne pali vatra na otvorenom. Vatra je sada pod kontrolom. Računamo da bi do večeras, ako ne bude vjetra, to mogli da neutrališemo”.

Inače, dopisnica RTCG-a iz Herceg Novog javlja da su sinoć bile ugrožene kuće na magistrali kod Tržnog centra Laković, te da su se mještani borili s vatrenom stihijom jutros do pet sati. Zahvaljujući vatrogascima, i njihovoj brzoj intervenciji, ugašena je vatra.

Podsjećamo, požar je juče nešto prije 11 sati izbio u naselju Žvinje iznad Igala. Mještani su našoj ekipi saopštili da su u početku bile ugrožene kuće, međutim, vatrogasci su uspjeli da ih zaštite.

Prema riječima Zlatka Ćirovića, komandira Vatrogasne jedinice, požar je vjerovatno uzrokovan nesmotrenim paljenjem zelenog rastinja.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Danas novi protest pokreta “Ima nas”, pogledajte satnicu polazaka...

Oni su poručili da treba povući, kako su naveli, sramne izmjene Zakona o predsjedniku koje predstavljaju svojevrsni...

Pregovori o formiranju nove vlasti u Podgorici u utorak

U pitanju je sastanak povodom dogovora o što skorijem formiranju lokalne vlasti, kao i pitanju proglašenja finalnih...

Kolegijum danas o odgađanju sjednice

Sjednica na kojoj bi poslanici trebalo da glasaju o predlogu za izbor četvoro sudija Ustavnog suda zakazana...

RADOVI BEZ DOZVOLE NA ĆELIJI PIPERSKOJ: Srušili ogradu, dogradili...

Uz to, veći dio prvobitnog zemljanog prostora ispred manastira je ili popločan ili asfaltiran, što je dovelo...

KELEZIĆ: Obaveza suverenističkih stranaka je da budu motor protesta

POBJEDA: Sporadične proteste građana, izazvane potezima i odlukama vlada Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, pored ne naročitog...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare