Skala radio policiji prijavio verbalne prijetnje, uvrede i klevete

Skala radio je danas podnio prijavu kotorskom Odjeljenju bezbijednosti zbog prijetećih i uvrjedljivih komentara na fejsbuku Skala radija i portalu In4s, koji su upućeni direktoru i zaposlenima.

Iz Skala radija ističu da se radi o prijetnjama koje nijesu bezazlene i predstavljaju opasnost koja direktno ugrožava zaposlene ne dozvoljavajući im da svakodnevno ispunjavaju odgovorne radne zadadatke.

“Skala je uvjerena da će nadležni organi uraditi sve da se zaštite zaposleni od čestih nasrtaja pojedinaca, ali i medija i portala koji dozvoljavaju da se na njihovim stranicama širi govor mržnje, crtaju mete onima sa kojima se politički ne slažu, vrijeđaju, etiketiraju i kleveću”, naveli su iz Skala radija.

Napominju da za svoja nedjela moraju da odgovaraju podstrekači, nalogodavci i izvršioci podjednako, jer je, kako su kazali, opšte poznato da sve u početku izgleda kao igra koja se potom izrodi u izopačenost sa ogromnim posljedicama.

Obratili su se nadležnim organima u čiji predan i odgovoran rad ne sumnja.

Navode kako očekuju da će se ovaj slučaj rasvijetlititi u potpunosti i da će počinioci, u što skorijem vremenu, odgovarati za svoja nedjela.

“Istovremeno pozivamo državne organe da se konačno pozabave i medijima, portalima i društvenim mrežama koje prosto isijavaju mržnju, one koji u potpunosti djeluju kao prikrivene političke partije i šalju poruke, pretežno lažne, onima kojima nije potrebno razmišljanje da krenu u akciju i realizuju njihove naume. To mora prestati, a država mora da se postara da i ovu oblast zakonom reguliše”, istakli su iz Skala radija.

Takođe, obratili su se i diplomatskim predstavnicima čije je sjedište u Podgorici i kancelariji EU, “cijeneći njihovu nespornu ulogu u zaštiti demokratije i temeljnih ljudskih prava.”

“Ukoliko na sve ovo ne bude bilo adekvatnog odgovora, brzog i efikasnog od pravosudnog sistema, prijetnje i verbalni napad na zaposlene u Skala radiju razumjećemo, kako smo kazali u jučerašnjem tekstu, kao poruku da je došlo vrijeme da napustimo Crnu Goru i da smo nepoželjni samo zato što drugačije mislimo i što nam je Crna Gora na srcu.

Ako je to tako i ako to tako može, onda neka je sa srećom Crnoj Gori i svima koji u njoj žive! Uključujući i EU koja je podržala promjene, ali valjda ne da bi se pojačali orkestrirani ataci na dio crnogorskih medija i njihove zaposlene. Možda? Viđećemo”, poručili su iz Skala radija.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

OVO JE KRIVOKAPIĆEVA VILA U BIJELOJ (FOTO)

Kuća u Bijeloj ima 143 kvadrata i nosi naziv Vila Sloga. Krivokapići je iznajmljuju i oglašavaju na...

Na granici zaplijenjeno preko 25 hiljada eura, lap topovi...

Kod njih su osim novca pronađena i tri nova lap topa marke "Lenove" i 11 zastava Srbije....

DPS Berane: Sramna i nedopustiva podmetanja od strane lokalne...

Iz ove partije poručuju da su osuđivali, da osuđuju i da će osuđivati svaki šovinizam, međunacionalnu i...

NVO Crnogorski obraz: Perović se vratio nakon dugogodišnjeg bjekstva...

Oni kažu da je Dejan Perović, nakon petogodišnje kazne za silovanje, pobjegao iz Crne Gore 2009. godine...

Dvije osobe preminule od koronavirusa, 381 novopozitivni slučaj

Novootkriveni su iz sledećih opština: Podgorica 195Nikšić 56Pljevlja 19Bijelo Polje 17Bar 17Tivat 15Budva 14Herceg...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare