Ski centar Kolašin 1600: U pogon stavljena kompletna infrastruktura

Ljubitelji snijega danas su u sklopu ski centra "Kolašin 1600" na raspolaganju imali kompletnu infrastrukturu kojom ovaj ski centar raspolaže, budući da je ista, nakon što su se stekli neophodni vremenski uslovi, stavljena u funkciju, javlja Infobiro Montenegro.

“Crvena staza Vranjak dužine 1750 metara je od samog početka skinjanja bila u fukciji, a od danas je i Plava staza dužine 2.800 m u funkciji. Pored te dvije staze u funkciji je dječiji lift, staza za sankanje kao i neizostavni prateći sadržaj  – škola skijanja i ski rental. Od samog početka rada ski centra u kompletnoj fukciji je restoran Troglavac sa kafe barom, gdje svi oni koji posjete skijalište mogu da probaju domaća jela, kraft piva, proizvode Plantaža, te da se uvjere u izuzetan kvalitet usluge koju mi pružamo”, kazao je direktor ski centra Saša Jeknić.

On je, u razgovoru za novinsku agenciju Infobiro Montenegro, istakao da je tekuća godina bila na nivou elementarne nepogode, kako u Crnoj Gori, tako i u okruženju, zbog visine sniježnog pokrivača.

Međutim, kako je dodao, uz organizovane grupe prevashodno iz zemalja regiona, dnevna posjećenost skijaša je bila oko 150, dok je taj broj vikendima dolazio do 600.

“Kada uzmemo sve te otežavajuće okolnosti mi možemo da budemo zadovoljni sa onim što smo postigli. Do kraja sezone na Skijalištu Kolašin 1600 su u ponudi promo akcije  tako da je cijene trodnevnog ski pasa za odrasle 30 eura, dok je za djecu do 14 godina ta cijena 21 euro. Ono što svakako treba da napomenem jeste da smo hendikep u vidu nedostatka snijega pokušali da nadomjestimo na neki drugi način, pa smo ove godine imali bogat kulturno-zabavni program”, naveo je direktor ski centra.

On je podsjetio da je u sklopu otvaranja zimske turističke nastupala pop-folk pjevačica Indira Radić, te da su uslijedili nastupi Kolonije, Jelene Rozge, Dženana Lončarevića. Kako je najavio, završetak ove sezone je 29. marta, kada će posjetioci imati priliku da slušaju beogradski pop sastav Lexington bend.

“Svakako da kao jedna ozbiljan firma uvijek razmišljamo jedan korak unaprijed, već od ove godine kreće projektovanje, odnosno osvježavanje staza na ovom lokalitetu. Ove godine takođe krećemo u realizaciju programa spajanja dva ski centra (Kolašin 1450 i Kolašin 1600) sa žičarom K7 koja će opsluživati dodatnih šest staza”, dodao je direktor ski centra.


Takođe, kako je naveo, već se aktivno radi i na pripremama za ljetnju turističku sezonu.
“Mi radimo 365 dana u godini, mislim na usluge restorana Troglavac. Sa ljetnjom turističkom sezonom krećemo 1. maja, tako da će svi oni koji budu dolazili u Kolašin moći da na ovom prostoru upotpune svoj doživljaj”, poručio je Jeknić.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare