Spremna tužba zbog bacanja crnogorske zastave

Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju formiralo je predmet protiv R.J. (1987) nastanjenog u Podgorici koji se sumnjiči da je oskrnavio državnu zastavu koja se nalazi pored puta Cetinje – Podgorica, nezvanično saznaje Radio Cetinje.

Nakon što je više medija 28. januara objavilo vijest da je na putu Cetinje – Podgorica iz automobila skrregistarskih oznaka PG KM 712 izašao vozač, popeo se na stijene i potom skinuo i bacio zastavu Crne Gore, cetinjska policija je preko registarskih oznaka došla do vlasnika vozila koji ih je uputio na R.J. kome je prodao vozilo.

Radio Cetinje nezvanično saznaje da je R.J. priznao počinjeno djelo ali da je prilikom saslušanja rekao da nije htio da baci ili pocijepa zastavu već da je uzme ali je u tom trenutku naišlo vozilo, pa je zastavu bacio.

Zaprijećena kazna za fizičko lice, shodno članu 19 iz stava 1 Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola, kreće se od 300 do 2.000 eura i 60 dana zatvora.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bilčik: CG u dubokoj ustavnoj krizi, potrebni vanredni izbori

"To nije istinska politička vlada. Crna Gora trenutno nema političku vladu i mora da je ima. Zemlja...

Direktor FBI: Kineska vlada kontroliše TikTok, to bi trebalo...

Vrej y je rekao da je FBI zabrinut da su Kinezi imali mogućnost da kontrolišu algoritam preporuka...

“Napad na Spasojevića – teroristički napad na institucije sistema”

Napad na imovinu načelnika Izvršnog zatvora Predraga Spasojevića nikoga ne smije ostaviti ravnodušnim, poručuju stručnjaci. Ocjenjuju da...

Brazil: Zbog obilnih padavina proglašeno vanredno stanje

Južna brazilska savezna država Santa Katarina proglasila je u četvrtak vanredno stanje nakon obilnih kiša koje su...

Danas oblačno, uveče kiša

Kako je saopšteno iz Zavoda hidrometeorologiju i seizmologiju, kratkotrajno će biti sunčanih perioda, prvenstveno na sjeveru.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare