Srzentić: Osnažićemo ljude u Crnoj Gori i omogućiti im prostor da realizuju svoje inovativne ideje

Osnažićemo mlade ljude u Crnoj Gori i omogućiti im prostor da realizuju svoje inovativne ideje uz pomoć tehnologije, kako bismo koristeći analitiku, dizajn i tehnologiju unaprijedili javne usluge koje će pomoći razvoju cjelokupnog društva, saopštila je ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić.

Ministarka Srzentić se tokom zvanične posjete Americi sastala sa Cori Zarek,  izvršnom direktoricom Beeck centra za inovacije i profesoricom na univerzitetu Georgetown sa kojom je razgovarala o inovacionim hubovima. Ministarka Srzentić je imala priliku da posjeti kampus Georgetown univerziteta i Beeck inovacioni centar, sa kojim će Crna Gora ostvariti saradnju.

“Montenegro Digital i Digitalna akademija predstavljaju veliki potencijal za naše ljude da zajedno kroz inovativne ideje, analitiku i dizajn, unaprijedimo javne usluge i politike za naše građane”, naglasila je ministarka Srzentić.Sa Tarom Dawson McGuinness, liderkom iz neprofitne organizacije New America, nekada savjetnicom u administraciji Baraka Obame i ko-autorkom  knjige “Moć javnosti”, ministarka Tamara Srzentić je razgovarala o  važnosti umreženosti nevladinih organizacija i javnog sektora. Tom prilikom naglasila je  koliko je važno da koristimo tehnologiju za rješavanje nekih od najhitnijih pitanja svakodnevice. Vlada i Parlament moraju biti mjesta gdje će nam najbolji tehnolozi i inovatori pomoći da isporučimo najbolje za građane.

“Samo uz saradnju, partnerstva i udruživanje snaga možemo promijeniti način na koji radimo, isporučujemo svrsishodne javne politike i digitalne servise našim građanima i činimo zajednicu boljom”, rekla je ministarka Srzentić.  

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Optužnica pa potjera za roditeljima tinejdžera optuženog za ubistva...

Džejms i Dženifer Krambli su oboje optuženi po četiri tačke, tri dana nakon...

Belgija: Dva nilska konja zaražena koronavirusom

Belgijska nacionalna veterinarska laboratorija potvrdila je da su u zoološkom vrtu u Antverpenu...

Katolički biskupi i sveštenici neće tražiti kovid potvrde kao...

Kako navode, Katolička crkva u Crnoj Gori je od samih početaka pandemije, da...

Kluni odbio 35 miliona, supruga ga podržala

Oskarom nagrađeni glumac i producent ispričao je anegdotu nakon što ga je novinar tokom intervjua za Gardijan...

Đoković: Australian open je brzo, sve ćete znati

Organizatori prvog Gren slem turnira najavili su nedavno da će samo potpuno vakicnisani...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare