Izvor:mina

Stanković: Nastavićemo da donosimo odluke isključivo u skladu sa zakonima i Ustavom

Državno tužilaštvo nastaviće da donosi odluke isključivo u skladu sa zakonskim propisima i Ustavom i pokreće postupke u odnosu na sve učinioce krivičnih djela, bez obzira na njihovu funkciju, političku pripadnost, naciju i vjeru, poručio je vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković.

On se sa saradnicima sastao sa bivšim dugogodišnjim savjetnikom u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici, Erikom Larsonom, službenicom Političke sekcije Ambasade Siddha Page i pravnom savjetnicom u Ambasadi Anom Grgurević.

Iz Tužilaštva su kazali da je tema sastanka bio nastavak podrške koju Ambasada SAD-a u Podgorici kontinuirano pruža aktivnostima Državnog tužilaštva kroz INL Program – Biro za borbu protiv trgovine drogom i sprovođenje zakona.

“Stanković je podsjetio sagovornike na rezultate ostvarene u prethodnom periodu i istakao da će Državno tužilaštvo nastaviti da donosi odluke isključivo u skladu sa zakonskim propisima i Ustavom i pokreće postupke u odnosu na sve učinioce krivičnih djela bez obzira na njihovu funkciju, političku pripadnost, naciju i vjeru”, navodi se u saopštenju.

Stanković je posebno zahvalio Larsonu, koji je nakon funkcije višeg pravnog savjetnika u Ambasadi SAD-a u Podgorici profesionalni angažman nastavio u Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom Kantona Sarajevo.

“Na inicijativu vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca, crnogorski predsjednik Milo Đukanović ranije je odlikovao Larsona ordenom crnogorske zastave drugog stepena za izuzetan doprinos, saradnju sa državnim organima i podršku u kreiranju i realizaciji reformi koje su vodile unapređenju vladavine prava u Crnoj Gori”, dodaje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bez preminulih, još 58 slučajeva koronavirusa

Analizirana su 624 uzorka. Nije prijavljen nijedan smrtni ishod. https://twitter.com/ijzcg/status/1641065897832898560?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1641065897832898560%7Ctwgr%5E12c3ef4c4f933586ae9b6681f7f8d55c1329bf7d%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.portalanalitika.me%2Fclanak%2Fbez-preminulih-jos-58-slucajeva-koronavirusa

Predsjedništvo: Liberali će pružiti snažnu podršku pobjedi Đukanovića 2....

"Shvatajući važnost ovog trenutka koji će opredijeliti budućnost crnogorskog društva i njegov dalji razvoj i evropsku perspektivu,...

NEZVANIČNO SAZNAJE STANDARD: Kojoviću određeno tužilačko zadržavanje, kriminalna grupa...

Kako je kazao Lekić, Tužiteljka je naredbom proglasila postupak tajnom zato nije u mogućnosti da saopšti više...

Evo đe neće biti struje u petak

Kako su saopštili iz kompanije CEDIS, u slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odgođeni.

Rusija prestaje da dijeli informacije o nuklearnom oružju sa...

Rjabkov je rekao da je Moskva zaustavila svaku razmjenu informacija sa Vašingtonom nakon što je prethodno suspendovala...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare