Svjetska elita sportskih nauka u Dubrovniku o naučnim dostignućima

Najprestižniji naučni skup kada su u pitanju sportske nauke ne samo u Jugoistočnoj Evropi održaće se od 20. – 23. aprila 2023. godine u Cavtatu, pored povijesnog grada Dubrovnika u organizaciji Crnogorske sportske akademija iz Podgorice . Ovo je dvadeseti jubilarni put u suorganizaciji sa Kineziloškim fakultetom Sveučilišta iz Splita , a partneri ove najprestižnije naučne konferencije su Fakultet sporta iz Ljubljane i Kineziološki fakultet iz Zagreba , ističe prof. dr Duško Bjelica predsjednik Crnogorske sportske akademije i predsjednik ove naučne konferencije.

Bjelica ističe da se ovaj naučni skup nalazi na programu Evropskog koledža sportskih nauka za 2023.godinu. Takođe, konferenciji će poseban pečat dati i FIEPS Evrope koji ove godine slavi stotinu godina od svog osnivanja 1923.godine u Briselu.

Prijavljeno preko 359 učesnika iz 29 zemljalja sa pet kontinenata koji potpisuju ukupno 141 naučnih i stručnih radova iz oblasti sportskih nauka.

Plenarni predavači su : prof. Dr Robert C. Schneider iz Odjela za kineziologiju, sportske studije i fizičku edukaciju Fakulteta u Brockportu (Sjedinjene Američke Države), prof. dr. sc. Igor Jukić sa Kineziološkog fakulteta

Sveučilište u Zagrebu , Ingi Thor Einarsson sa Univerziteta u Reykjaviku (Island), dr Šime Veršić sa Kineziološki fakulteta Sveučilište u Splitu koji radi i u HNK Hajduk , zatim prof. primarius

Anamarija Jurčev Savićević iz Instituta za javno zdravstvo Splita i Dalmacije i Odjela za epidemiologiju i respiratorne infekcije Hrvatske, prof. dr Gregor Jurak sa Fakulteta za sport Univerziteta u Ljubljani, prof.dr Nevenka Maras sa Učiteljskog fakulteta Sveučilišta iz Zagreba kao i prof. dr Johanes Karl sa Univerziteta u Nimburgu (Njemačka).

Konferencija će imati i regionalnu doktorsku školu na kojoj će učešće uzeti 42 studenta doktorskih studija sa univerziteta iz zemalja EU , zatim radni sastanak uredničkih timova najznačajnih regionalnih naučnih časopisa iz oblasti sportskih nauka kao i nekolika work šopa iz pojedinih sportova i sportskih disciplina.

Svi abstrakti odobrenih radova biće objavljeni u časopisu Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine koji se nalazi u najprestižnijoj svjetskoj citatnoj bazi WOS , a cijeli radovi u međunarodnom časopisu Sport Mont koji se nalazi u citatnoj bazi SCOPUS, dok će urednici ovih Crnogorskih časopisa biti aktivni predavači na regionalnoj doktorskoj školi i uredničkoj sesiji konferencije.

Više informacija na linku –  https://csakademija.me/conference/

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

STANDARD SAZNAJE: Uprava policije planira novčano da nagradi policajce...

Kako portal Standard nezvanino saznaje na predlog direktora Uprave policije a, a odlukom ministra Filipa Adžića formiran...

Naredne sedmice početak kampanje Poreski karavan

Tribine će se organizovati po određenom rasporedu i to za obveznike iz Bara i Ulcinja u utorak...

Hrvatska: Eksplozija u blizini tržnog centra u Rijeci, pronađene...

Neposredno prije pomenutog događaja, oko ponoći, policijski službenici Primorsko-goranske policijske uprave zatekli su ispred tržnog centra na...

Tmušić: Jedino na temeljima istinske socijaldemokratije možemo sačuvati svaki...

Kako je saopšteno iz SDP-a, Tmušić je na predstojećim izborima 11. juna pružio podršku listi “SDP –...

Saobraćajna nezgoda u Nikšiću, jedna osoba teško povrijeđena

Osoba sa težim tjelesnim povredama, tačnije sa serijskim lomom rebra i lomom karlične kosti upućena je u...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare