U Podgorici za dvije godine i četiri mjeseca razvedeno 665 brakova

Pred Osnovnim sudom u Podgorici u posljednje dvije godine i četiri mjeseca pravosnažno je razvedeno 665 brakova. Kako su saopštili iz Osnovnog suda u Podgorici, 2019. pravosnažno je razvedeno 336 brakova, 2020. godine 267, dok su do kraja aprila 2021. godine razvedena 62 braka, prenose Vikend novine.

U većini slučajeva, djeca su na dalju brigu, čuvanje i vaspitanje povjerena majci, a bilo je slučajeva da su djeca dijeljena među roditeljima.

“U 298 predmeta od ukupno 665 u periodu od posljednje dvije godine i četiri mjeseca, djeca su povjerena majci na dalju brigu, čuvanje i vaspitanje, dok je u 34 predmeta vršenje roditeljskog prava nad djecom povjereno ocu. Osim samostalnog vršenja roditeljskog prava na osnovu odluke suda, roditelji mogu vršiti roditeljsko pravo zajednički i sporazumno i kada ne vode zajednički život, ako zaključe takav sporazum i ako sud procijeni da je to u najboljem interesu djeteta, pa je u analiziranom periodu od ukupno 665 predmeta određeno sporazumno vršenje roditeljskog prava u 75 predmeta”, saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici.

Osim toga, u četiri predmeta je donijeta odluka kojom je nad zajedničkom djecom stranaka određeno vršenje roditeljskog prava tako što je jedno ili više djece povjereno majci, a drago ocu na dalju brigu, čuvanje i vaspitanje.

“Svakako je u ovim predmetima osim o vršenju roditeljskog prava odlučeno i o ličnom kontaktu između djeteta i roditelja sa kojim dijete ne živi. U ostalim predmetima u braku nije bilo djece ili su djeca stranaka bila punoljetna”, navode iz podgoričkog Osnovnog suda.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

I Muk napustio Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije

“Razrješava se član Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na vidokom nivou Stevo Muk, zbog podnošenja ostavke”,...

YIHR: Veličaju se zločinci, a murala Srđana Aleksića nema

Prije 29 godina na današnji dan, Srđan Aleksić je od Vojske Republike Srpske branio svog prijatelja, Alena...

Sijarić razriješen, Joksimović v.d. direktorica Zavoda za školstvo

Rješenja o razrješenju Sijarića i imenovanju Joksimović objavljena su danas u Službenom listu Crne Gore.

Protestna šetnja od Hrama do Vlade, sa okupljenim građanima...

Građani su se okupili ispred Hrama Hristovog vaskrsenja, a potom krenuli u protestnu šetnju do zgrade Vlade.

Francuska kompanija nastavlja sa izvozom opasnog materijala iz Crne...

Iz Bijele je danas isplovio brod DAKOTA sa ukupno 7500 tona kontaminirane zagađene zemlje koja će biti...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare