UCG: Uporedo sa besplatnim studijama raspisaće se i konkursi za jednogodišnje master studije

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je na danas održanoj sjednici donio odluke o broju studenata za upis na samofinansirajuće postdiplomske specijalističke i master studijske programe Univerziteta Crne Gore za 2020/2021. godinu.

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Duško Bjelica kazao je da je za upis na specijalističke predviđeno 2.299 mjesta, dok je za postdiplomske magistarske studije predviđeno 589 mjesta.

Prema njegovim riječima, pravni osnov za organizovanje upisa na specijalističke studije sadržan je u Zakonu o dopunama Zakona o visokom obrazovanju.

“Dekani organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore ovlašćeni su da raspišu konkurse za jednogodišnje magistarske studije, koje će se naporedo organizovati sa besplatnim master studijama, po reformisanom modelu studija, od ove studijske godine”, kazao je Bjelica.

Usvojeni prijedlozi, od Senata Univerziteta Crne Gore, dodaje on, sagledani su sa sa aspekta zapošljivosti i potražnje na tržištu rada u Crnoj Gori, prostornih i kadrovskih kapaciteta organizacionih jedinica, iskazanog interesovanja studenata za upis.

Danas je, između ostalog, pokrenut postupak za izbor izvršnog direktora društva sa ograničenom odgovornošću “Univerzitetski sportsko-kulturni centar” Podgorica.

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je donio i odluku o davanju ovlašćenja za nastavak postupka po oglasu za dodjelu novčanih sredstava (kredita).

“Komisija će posebnom odlukom odrediti rok u kom zaposleni mogu podnositi zahtjeve za rješavanje stambene potrebe u skladu sa predmetnim oglasom, čiji je tok prekinut Odlukom Komisije, od 16. marta 2020. godine“, kazao je Bjelica.

Takođe, utvrđene su i cijene usluga antropološkog mjerenja koje vrši Centar za dijagnostifikovanje u sportu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, od čijih ostvarenih prihoda se izdvajaju sredstva u budžet Univerziteta Crne Gore, i skladu sa Statutom UCG.

Usvojene su i izmjene i dopune Plana javnih nabavki UCG za 2020. godinu.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Picula: Očekujem brzo formiranje i nove vlasti kojoj je...

Picula je poručio da ohrabruje izjava novoizabranog predsjednika Skupštine Alekse Bečića, koji je najavio nastavak rada na...

Đukanović – Tudik: Kao inspiracija za dalju saradnju ostaje...

“Uvjeren sam da je u prethodnom periodu napravljen pomak, naročito u oblasti bezbjednosti i odbrane. Iskazujem zahvalnost...

Budućnost kompletna, stigao Rid

Budućnost Voli je kompletna. Vili Rid, veliko pojačanje i projektovani startni centar stigao je u Podgoricu.

Darmanović: Pandemija ukazala na potrebu intenzivnije saradnje država regiona

Pored šefova diplomatija i visokih predstavnika država članica CEI-a, na sastanku su učestvovali evropski komesar za susjedsku...

Na pravu himnu montirali lažnu: Umetnuli pjesmu „Oj junaštva...

Snimak koji je objavila Fejsbuk stranica Српска ЧАСТ + Srpska ČAST nije autentičan jer je na originalno...

NAJČITANIJE

POGLED IZ BEOGRADA: “Poslije Mila gori od MILA”

Teško da bilo ko od "prosječnih" konzumenata svakakvih medijskih sadržaja i onih koji...

Blagota Mitrić o Bečićevom gafu: IZGLEDA DA JE, IPAK,...

Dragi gospodin bog, a da ko drugi, pa kad ovaj naslov pročitate iz...

DF IZGUBIO DOBIJENE IZBORE: Sada Crnom Gorom vlada 14...

Činjenica je da je Demokratski front od izbora koji su održani 30. avgusta, do juče, bio pod...

Đukanović: Nadam se da će u vremenu pred nama...

"Čestitam Dan rudara Crne Gore i Dan Rudnika uglja Pljevlja i izražavam duboko poštovanje za časnu rudarsku...

Osumnjičeni za prodaju droge: Evo ko su uhapšeni u...

Iz Uprave policije je saopšteno da su Službenici Centra bezbjednosti Podgorica u saradnji sa Posebnom jedinicom policije...

Komentari

avatar