Uplaćena sredstva Opštoj bolnici Berane za savremenu angio salu i digitalni mamograf

Sredstva za nabavku digitalnog mamografa, kupovinu opreme i potrošnog materijala za savremenu angiosalu uplaćena su danas Opštoj bolnici Berane, saopšteno je iz te zdravstvene institucije.

Za nabavku digitalnog mamografa uplaćeno je, kako se navodi, 193.600,00 eura, a za angio salu izvršena je uplata od 1.101.100,00 eura iz sredstava NKT-a.

Direktor Opšte bolnice Berane dr Milorad Magdelinić istakao je da su tenderi u toku i da brzo očekuju nabavku opreme za angiosalu i digitalni mamograf, kako bi se odmah moglo početi sa radom.

“Ovim će se znatno unaprijediti zdravstveni sistem na sjeveru Crne Gore, a građanima će biti dostupnije najsavremenije metode dijagnostike i liječenja. Zahvalni smo na svesrdnoj pomoći ministra zdravlja Dragoslava Šćekića, ministra finansija Aleksandra Damjanovića i cijele Vlade na čelu sa predsjednikom Dritanom Abazovićem. Berane će postati regionalni zdravstveni centar”, kazao je direktor.

Dodao je da su ulaganja u zdravstveni sistem evidentna i da je cilj Vlade i resornog ministarstva maksimalno poboljšanje zdravstvenog sistema, nivoa usluge i efikasnosti.

„Ima li što konkretnije i bolje od činjenice da su obezbijeđena sredstva za angio salu, koju trenutno ima samo Klinički centar Crne Gore. Uz angio salu uplaćena su sredstva i za nabavku digitalnog mamografa, kako bi mogli da sprovodimo skrining programe i preveniramo bolesti koje najviše opterućuju našu populaciju.“

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Doktori upozoravaju: „Potpuno smo nespremni za gljivičnu pandemiju“

Dozvolite da vam predstavimo nešto istinski užasavajuće - gljivu koja žrtve pretvara u zombije.

Danska prvak svijeta, treća titula u nizu!

Danci su od početka utakmice vodili i nisu dopustili Francuzima niti u jednom trenutku da dodju u...

Metodije: Ne možemo govoriti o Hercegovini, a da ne...

„Bratski odnos Crne Gore i Hercegovine sveta je ikona sabornosti i jednoobraznosti na kojoj smo mi danas...

LP: Poslanica Savković-Vukčević još jedna žrtva progona neistomišljenika dolazeće...

Skandalozna dodjela nagrade za novinarstvo ruskom propagandnom mediju Sputnjiku i Dariji Duginoj glasnogovornicima zvanične politike kremlja, koji...

Sjutra pretežno sunčano, krajem dana povećanje oblačnosti

Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, tokom jutra na krajnjem jugoistoku umjeren do pojačan sjeveroistočni. Jutarnja temperatura...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare