Izvor:Antena M

Uručene nagrade studentima za najbolje start-up ideje

Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić i predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović danas su, na Univerzitetu Crne Gore, svečano uručili nagrade studentima za tri najbolje startap ideje nagradnog Konkursa Karijernog centra Univerziteta Crne Gore.

Nagrađeni studenti su Dragana Vujisić, Andrea Mićanović, Aleksa Vujošević i Nikola Kadić.

Nikolić je istakao da Univerzitet Crne Gore daje punu podršku svojim studentima da kroče u svijet preduzetništva, preuzimajući važnu ulogu inkubatora inovativne djelatnosti, podstičući i edukujući studente kako da njihove ideje nađu put do tržišta.

„Univerzitet Crne Gore se svojom Strategijom razvoja 2024. godine jasno opredijelio da intenzivira  aktivnosti usmjerene ka edukaciji u oblasti preduzetništva i inovacija, sa ciljem da se kreiraju pojedinci i kvalitetni timovi na Univerzitetu koji imaju otvorenu perspektivu na preduzetničkom putu, te da im se maksimalno pomogne prilikom razvoja njihovih biznis ideja“, rekao je  Nikolić.

Menadžer Karijernog centra UCG Ivica Todorović najavio je upis II generacije polaznika obuke za početnike u biznisu na kraju kojeg će biti raspisan nagradni Konkurs za najbolju startap ideju, za koju će nagradni fond biti preko 15.000 eura. 

Predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović  zadovoljan je rezultatima saradnje Privredne Komore Crne Gore i Univerziteta Crne Gore.

„U kontinuitetu radimo na poboljšanju poslovnog ambijenta obrazovanjem kadrova, unapređenju motivacije i znanja mladih o preduzetništvu, pokretanju sopstvenog biznisa, kao i na razvoju preduzetničke kulture. Razvoj preduzetničkih znanja, vještina i kompetencija kod mladih utiče na povećanje prilika za zapošljavanje, a Komora je uvijek spremna da podrži ovakve i slične aktivnosti.“, dodao je Golubović.

U ime nagrađenih studenata, prvoplasirana učesnica Dragana Vujisić zahvalila je na podsticanju i prepoznavanju potencijala mladih i inovativnih ljudi koji, kako navodi, ne treba ovdje da se zaustave, već da nastave da rade na sebi i svojim idejama.

Prvu nagradu je obezbijedio Univerzitet Crne Gore u ravnomjernom iznosu od po 1500 eura, uručena je projektima: EcoSwApp studentkinje Ekonomskog fakulteta Dragane Vujisić i Experience with me studentkinje Pravnog fakulteta Andree Mićanović.

Drugu nagradu, u iznosu od 1000 eura, obezbijedila je Privredna komore Crne Gore, uručili su studentima Prirodno-matematičkog fakulteta UCG Aleksi Vujoševiću i Nikoli Kadiću za projekat KOLOS.

Nagrade su dodijeljene u prisustvu članova Komisije konkursa: prof. dr Irene Orović, prof. dr Nikole Milovića i dr Nine Drakić.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Ovo je vremenska prognoza za sjutra

Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha 4 do 16, najviša...

Nezadovoljni ste vezom, ili ste sami? Evo kako da...

Na osnovu istraživanja koja je sprovodila i objavila u brojnim knjigama, zaključila je da je sve na...

Zašto nam benzin primamljivo miriše?

Ali istina je da svaka treća osoba, pokazuje kanadsko istraživanje, pozitivno odreaguje na njega, iako je svjesna...

NKT odlučilo: Evo koje su mjere za pomorce

Konstatovano je da je to rezultat višemjesečnih napora svih u sistemu i naših građana kojima se NKT...

Svaki znak je poseban: Kada se LAV zaljubi za...

Zaljubljenost nastupa vremenom, a ponekad je potreban i dug niz godina da nekoga zaista upoznamo. Zbog toga,...

NAJČITANIJE

Ulazak u Crnu Goru iz Srbije: Bez obzira na...

Jednako važi i za građane Crne Gore, kao i za građane Srbije. Kada ulaze iz Srbije u...

Sve žene pripadnika kriminalnih klanova

Koliko su one bitne, govori i činjenica da nerijetko policija u trag kriminalcima uđe upravo pomoću praćenja...

Zoran Mugoša tvrdi da nije u bjekstvu niti da...

Ovim putem ću predočiti javnosti nekoliko laži koje su iznijeli Podgorička policija, kao i njen šef napresu...

Zbog pucnjave u Beranama potražuju se Mujović i Drljević:...

Kako saznaje Standard, postoji osnovana sumnja da su Mujović i Drljević medjusobno razmijenila vatru iz vatrenog oružja....

“Brate, ne plači, popravićemo”: Hit snimak Crnogorca koji je...

Jedan Crnogorac postao je pravi hit na društvenim mrežama nakon što je počeo da se šeruje snimak u kom se...

Komentari

avatar