Izvor:PR Centar

Vlaović: Od izuzetnog značaja kreiranje kulturne politike namijenjene najmlađima

Ministarstvo kulture i medija nastaviće da razvija i kreira kulturne politike na nacionalnom nivou, kako bi najmlađima pružilo program i sadržaj koji će doprinijeti razvoju njihovog senzibiliteta i kritičkog promatranja, poručila je ministarka kulture i medija, Maša Vlaović.

Ministarstvo kulture i medija organizovalo je danas druženje sa djecom zaposlenih u tom resoru povodom obilježavanja Nedjelje djeteta.

Vlaović je ovim povodom kazala da djeci treba pružiti priliku da se u najranijem uzrastu upoznaju sa umjetničkim djelima i omogućiti im da kreiraju ista, kako bi osnažili svoju kreativnu inteligenciju i kasnije postali publika koja razumije kulturu i tradiciju svoje države.

“Ne smijemo zaboraviti da su djeca naša najiskrenija, a onda samim tim i najzahtjevnija “publika”, te nam je od izuzetnog značaja da kreiramo i razvijamo kulturne politike na nacionalnom nivou, koje će u sinergiji sa institucijama kulture i umjetnosti, našim najmlađima pružiti program i sadržaj koji će doprinijeti razvoju njihovog senzibiliteta i njegovati moć kritičkog promatranja”, rekla je Vlaović.

Prema njenim riječima, građani su upoznati sa kulturnim nasljeđem svoje zemlje u onoj mjeri u kojoj ga sa tim nasljeđem i njegovim vrijednostima upoznaju obrazovne institucije, resorna ministarstva, institucije u oblasti kulture i umjetnosti, kao i drugi subjekti koji djeluju u ovim oblastima.

„Preduslov za to je strateško planiranje u kulturi kojim se bave Ministarstvo kulture imedija. U tom smislu, Ministarstvo kulture i medija nastoji da realizuje aktivnosti iprograme razvoja i njegovanja publike od najranijeg uzrasta“, kazala je Vlaović.

Društvena i komunikacijska uloga kulture, kako je istakla, među programskim je prioritetima Ministarstva kulture i medija.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sekulić: Skidanjem imuniteta namjeravaju da me ponize i isprljaju...

Ona kaže da ju je vijest o zahtjevu za ukidanje poslaničkog imuniteta od strane SDT-a zatekla na...

Zirojević: Radujemo se što će ova gomila gluposti dobiti...

" Nego, šta ćete kad, kao i sve vaše laži i namještaljke, i ova doživi totalni fijasko?...

Konzumiranje ove zdrave grickalice smanjuje apetit i ubrzava gubitak...

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih plodova bogatih hranljivim materijama pomaže u...

Tuča u parlamentu Turske, poslanik opozicije u bolnici zbog...

Tuča je izbila tokom rasprave o državnom budžetu za 2023. godinu. „Njegovo stanje se...

Bošković: Glasaću da mi se skine imunitet, ponosan sam...

On je poručio da će u Skupštini glasati da mu se skine imunitet. “U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare