Vrata Sigurne ženske kuće otvorena za žene koje trpe nasilje: Do danas za podršku i pomoć nam se obratilo 595 žena

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Sigurne ženeske kuće podsjećaju da su njihova vrata otvorena za sve žene koje trpe bilo koji oblik nasilja.

Od početka 2021. godine do danas za podršku i pomoć nam se obratilo 595 žena, dok je u skloništu bilo smješteno 69 osoba, od čega je 29 žena i 40oro djece. Kako i ranije, tako i sada, svjesne smo da i dalje nepovoljna epidemiološka situacija otežava ženama pristup uslugama pomoći i samim tim ih sprečava da napuste nasilnu zajednicu. Naša organizacija ulaže velike napore kako bi usluge koje pružamo bile dostupne svim ženama u Crnoj Gori i u doba pandemije. S tim u vezi, usluge pravne i psihološke pomoći i podrške su dostupne online. Odnosno, pored SOS linije (069/013-321) koja je dostupna 24/7, nudimo ženama mogućnost da se sa nama povežu putem video poziva i na taj način dobiju potrebnu podršku – poručuju iz Sigurne ženeke kuće.

Ističu da su tu da pomognu i da daju precizna uputstva oko korišćenja metoda komunikacije koje mogu koristiti za video kontakt.

Na ovaj način smo u mogućnosti da uspostavimo kontakt sa ženama iz cijele Crne Gore i pružimo im podršku na bezbjedan način, ali i bez troška dolaska u našu kancelariju. Ohrabrujemo sve žene i djevojke u Crnoj Gori da nam se obrate za pomoć i podršku koja im je sada dostupna i putem online platformi – poručuju oni.

Ovaj vid pružanja pomoći sprovodimo u okviru projekta – ,,Jači servisi – snažnija podrška’’ koji finansira Evropska Unija, kroz projekat ,,Zaustavljanje nasilja nad ženama na Zapadnom Balkanu i u Turskoj: Primjena zakona, mijenjanje stavova’’, koje sprovode Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori i Agencija Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i rodnu ravnopravnost (UN WOMEN).

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Armani više neće koristiti vunu od angore u kolekcijama

Mekana i svilenkasta angora vuna je vlakno napravljeno od angora zečeva, ali Armani...

Optužnica pa potjera za roditeljima tinejdžera optuženog za ubistva...

Džejms i Dženifer Krambli su oboje optuženi po četiri tačke, tri dana nakon...

Belgija: Dva nilska konja zaražena koronavirusom

Belgijska nacionalna veterinarska laboratorija potvrdila je da su u zoološkom vrtu u Antverpenu...

Katolički biskupi i sveštenici neće tražiti kovid potvrde kao...

Kako navode, Katolička crkva u Crnoj Gori je od samih početaka pandemije, da...

Kluni odbio 35 miliona, supruga ga podržala

Oskarom nagrađeni glumac i producent ispričao je anegdotu nakon što ga je novinar tokom intervjua za Gardijan...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare