Vrijedna donacija za NP Skadarsko jezero, NVO „Noé“ donirala plovilo i vanbrodski motor

Nacionalni parkovi Crne Gore i Nacionalni park Skadarsko jezero dobili su vrijednu donaciju, plovilo i vanbrodski motor, zahvaljujući NVO ''Noé'', a u sklopu projekta ''Osnaženje lokalnih zajednica i interesenata u održivom upravljanju biodiverzitetom Skadarskog jezera'', finansiranog od strane Critical Ecosystem Partnership Fund i Francuske razvojne agencije, saopšteno je iz to NPCG.

„Donacija za NP Skadarsko jezero je veoma važna u unapređenju zaštite gnijezdeće kolonije pelikana. Zahvaljujući novim sredstvima, plovilu i vanbrodskom motoru, povećaće se funkcionalnost zaštite pelikana i operativnost Službe zaštite Parka u cilju očuvanja ukupnih vrijednosti zaštićenog područja,“ istakao je direktor JPNPCG Aleksandar Bulatović.

Ovim povodom iz NPCG ističu i odličnu dugogodišnju saradnju sa NVO Noé i kordinatorkom projekta u Crnoj Gori Bjankom Prakljačić, koja je svojim trudom i zalaganjima pokazala izrazitu posvećenost na realizaciji aktivnosti u okviru ovog projekta.

Foto: NPCG
Foto: NPCG

„Istovremeno očekujemo da će Novi menadžment i u narednom periodu nastaviti dobru saradnju i komunikaciju u cilju realizacije planiranih aktivnosti, ne samo sa ovom NVO, već i sa svim subjektima koji doprinose unapređenju zaštite ovog jedinstvenog područja“, zaključio je Bulatović.

Koordinatorka Projekta Bjanka Prakljačić kazala je da je „formiranje takozvane ´pelikanske patrole´ jako važno za očuvanje kolonije kudravog pelikana čije uznemiravanje tokom perioda gniježđenja rezultira gubitkom jaja i mladih pelikana. Nadam se da će ovo plovilo i vanbrodski motor omogućiti sigurnije gniježđenje pelikana i unaprijeđenje zaštite Skadarskog jezera.”

“Primopredaja donacije realizovana je danas u NP Skadarsko jezero kod Upravne zgrade na Vranjini”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Spomenik Mirzi Delibašiću biće otkriven 31. maja ispred KSC...

Medijima će se ovom prilikom obratiti načelnik Opštine Centar Srđan Mandić, ministar kulture i sporta KS Samir...

Sjutra kiša

Ponegdje su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom. Kako je saopšteno iz Zavoda...

Đoković: Volio bih da se vratim u Australiju, ne...

Slijedi potencijalno komplikovan meč sa Dijegom Švarcmanom. „Dijego je jedan od najbržih igrača na...

Kovačević: Opština Nikšić donirala 11.000 eura za rekonstrukciju Specijalne...

Kovačević se, kako je saopšteno, zahvalio na priznanju i istakao da mu je zdravlje građana na prvom...

Konatar: Ekonomski gledano Otvoreni Balkan je dobra inicijativa

Crna Gora mora da obrati posebnu pažnju na razvoj energetike i poljoprivrede jer to može da bude...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare