Vujović: Baštiniti antifašizam nije politika

Mirno ću čekati odluku disciplinske komisije, a o daljem načinu djelovanja oglasiće se moj advokatski tim, poručila je nastavnica istorije cetinjske Osnovne škole ''Lovćenski partizanski odred'' Sanja Vujović, koja je u žižu javnosti dospjela nakon što je 9. maja sa grupom učenika devetog razreda učestvovala u proslavi Dana pobjede u Podgorici.

Naime, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta uputilo je upravi škole usmenu sugestiju da se protiv nastavnice pokrene disciplinski postupak, jer je navodno zloupotrijebila učenike u političke svrhe.

Vujović je Dnevnim novinama kazala da nije u toku sa detaljima disciplinskog postupka, te da vjeruje da će komisija u propisanom roku donijeti odluku.

Kaže da zna da je postupak pokrenut istog dana kada je direktor škole Veljko Đukanović dobio telefonski poziv iz resora Vesne Bratić.

Objašnjava i da sa roditeljima učenika ima komunikaciju od samog početka rada na projektu oko obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom 9. maja.

“Imam punu podršku roditelja koji su upućeni o samom radu na projektu koji smo prezentovali u školi, kao i poziva i učešća na samom događaju u Podgorici. Što se tiče resornog ministarstva, nemam nikakvu informaciju, niti su sa mnom konkretno, kao ni sa upravom škole, imali ikakvu komunikaciju. Mirno ću čekati odluku disciplinske komisije, a o daljem načinu djelovanja oglasiće se moj advokatski tim Građanske inicijative 21. maj”, kazala je Vujović.

Komentarišući to što je Sindikalna organizacija škole zaključila na sjednici 14. maja da nije zloupotrijebila učenike u političke svrhe, Vujović kaže da je tako nešto i očekivala.

Naime, u dopisu Sindikalne organizacije je navedeno da je ona 9. maja sa grupom učenika devetog razreda učestvovala u proslavi Dana pobjede u Podgorici, ali kao članovi SUBNOR-a, a ne kao predstavnici škole.

“U prilog tome ide i činjenica da su djeca imala saglasnost roditelja za odlazak u Podgoricu, pa samim tim pomenuta nastavnica nema nikakvu odgovornost za navedeni događaj”, zaključak je Sindikalne organizacije.

Vujović vjeruje, kako je kazala, da to nije stav samo Sindikalne organizacije škole u kojoj predaje, već svih prosvjetnih radnika koji baštine antifašizam.

“Sve kolege škole u kojoj radim jako poštujem, i svi su profesionalci u svom poslu, a ovim su pokazali da i oni cijene moj rad i poštuju našu profesiju prije svega”, kazala je Vujović.

Mišljenja je da politička dešavanja nijesu nešto što bi trebalo uvoditi u školu, napominjući kako se uvijek jasno suprotstavljala bilo kakvoj priči o političkim dešavanjima.

“Posebno jer sam profesor istorije, iako djeca žele da se informišu o mnogim temama koje su trenutno aktuelne. Baštiniti antifašizam nije politika i vjerujem da baš na tom principu treba graditi naše društvo i učiti djecu od malena tim vrijednostima” rekla je Vujović.

Vjeruje da zajedničkim radom roditelja i svih prosvjetnih radnika koji baštine te tekovine u tome mogu i uspjeti.

“Kao što reče moja učenica: Antifašizam nije prošlost, već budućnost Crne Gore. Smrt fašizmu. Sloboda narodu” poručila je Vujović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bečić: Neprolazna je samo naša ljubav prema Crnoj Gori

U Kristalnoj dvorani Vladinog doma, gdje je u decembru...

Dejana Živković U DRUGOM STANJU sa beogradskim biznismenom

Iako im pol bebe nije bitan saznanje da će dobiti sina ih je potpuno raznježilo - navodi izvor...

Srzentić: Osnažićemo ljude u Crnoj Gori i omogućiti im...

Ministarka Srzentić se tokom zvanične posjete Americi sastala sa Cori Zarek,  izvršnom direktoricom Beeck centra za inovacije...

Ovaj Srbin je priznao da je Tamari Eklston ukrao...

Britanski „Telegraf“ piše da je Jugoslav bio dio međunarodne bande lopova koji su, između ostalog, provalili u...

Suđenje Kneževiću 13. decembra

Đukanović je tužio Kneževića u proljeće 2019. godine, tvrdeći da mu je povrijeđeno...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare