Izvor:pobjeda

Vujović najavila tužbu protiv Ministarstva

Uprava Osnovne škole "Lovćenski partizanski odred' donijela je odluku da obustavi disciplinski postupak protiv profesorice istorije Sanje Vujović.

Vujović je najavila da će zbog ovog postupka da tuži Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Ona je za Pobjedu kazala da je očekivala da škola donose ovakvu odluku, ističući da je znala da čini pravu stvar i da nije nigdje napravila grešku.

Postupak protiv nje je ranije pokrenut na prijedlog Ministarstva kojim rukovodi ministarka Vesna Bratić, odnosno telefonskim putem je sugerisano direktoru škole da to učini, jer je ocijenjeno da je šetnja u Podgorici navodno bila usmjerena protiv Vlade.

Povreda ličnosti i profesije

“Smatram da je to trebalo odraditi na ljepši način, transparentnije. Ne možemo preko telefona ljude skidati sa posla. Da smo dobili zvaničan dopis drugačije bih se postavila. Kad je ovakvo stanje, onda ćemo i mi reagovati kako treba. Tužiću Ministarstvo. Povrijeđena je moja ličnost, profesija, moja diploma. Na taj način ne možemo da funkcionišemo, kao društvo, prije svega. Na osnovu neprovjernih nekih informacija treba da se osuđujemo telefonskim putem. Smatram da to nije ispravno” – rekla je Vujović.

Odgovarajući na pitanje kada će da pokrene postupak, profesorica je podsjetila da su advokati u štrajku i nada se da će ubrzo biti prilike.

“Planiram i dalje da radim. Volim rad sa djecom, može da potvrdi svaka ustanova u koju sam radila da nikada nisam imala problema ni sa kim, već su tu preporuke iz ustanova da sam profesionalac u svakom smislu. Tako da stvarno mislim da nečije nahođenje ne može da utiče sjutra na moje zaposlenje” – poručila je Vujović.

Nijesu utvrdili nepravilnosti

Direktor ove škole Veljko Đukanović ispričao je za Pobjedu da je juče, pred završetak radnog vremena, poslao Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta odluku kojom obustavlja disciplinski postupak protiv profesorice.

“Profesorica Vujović nije povrijedila radne obaveze i nije načinila nikakvu štetu svojim djelovanjem. Nije nanijela bilo kakvu materijalnu ili moralnu povredu škole i donio sam odluku da se obustavlja disciplinski postupak protiv nj”e – rekao je Đukanović.

Škola je u toku tog postupka prikupila podatke i uzela izjavu od nastavnice u kojoj je ona kategorično tvrdila da je djecu povela u Podgoricu, ne kao učenike škole, nego kao članove UBNOR-a. Svi su imali pisanu saglasnost roditelja.

“Nama je UBNOR Cetinja dostavio fotokopiju pisane saglasnosti roditelja gdje stoji da djeca mogu da idu na proslavu” – kazao je Đukanović.

Ranije pokretanje disciplinskog postupka protiv profesorice osudili su brojni pojedinci, nevladine ogranizacije, političke partije, te su neki od njih pozvali nadležne da obustave taj postupak, ali to nije učinjeno.

Od dana kada je telefonski od direktora škole traženo ispitivanje disciplinske odgovornosti zbog učešća nastavnice sa đacima u antifašističkoj šetnji u Podgorici, do danas, resor Vesne Bratić nije odogovrio na pitanja Pobjede što je, konkretno, bio povod za takav zahtjev.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra povremeno kiša, do 22 stepena

U večernjim satima padavine će u većem dijelu države oslabiti, a u planinama na sjeveru moguća je...

Brkovići i Popović pušteni na slobodu nakon što je...

Oni se terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.  HTP „Boku“ je...

Gutereš ugostio Abazovića i Radulovića: Podrška svim aktivnostima UN...

Crna Gora kao ekološka država predstavlja odličan koncept. Radimo na daljem snaženju ekološke svijesti kako bi doprinijeli...

Muratović: Bošnjak pokušala da politički profitira na jednom tragičnom...

S obzirom na modele funkcionisanja Demokratskog fronta, kako je ocijenio, to ne bi bilo čudno, da Bošnjak,...

Medvedev: Dopala mi se Novakova izjava, vakcinacija privatna stvar

Đoković je rekao da ne zna da li će igrati na Australijan openu u januaru zbog striktnih...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare