Vuković poručio da Saveljić otvoreno huška ljude protiv njega: Koji je stepen ostrašćenosti koji ljude gurne u moralno posrnuće?

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je, odgovarajući na optužbe aktiviste za zaštitu životne sredine, biologa, i preduzetnika Darka Saveljića da bi ga trebalo kazniti zbog lagerovanja građevinskog materijala duž budućeg bulevara Podgorica - Danilovgrad, da se radi o projektu čiji je investitor Vlada a ne Glavni grad.

Vuković je, sem toga, podsjetio da je na elaborat o zaštiti životne sredine u skladu s kojim se izvode svi radovi, saglasnost je dala upravo Agencija za zaštitu životne sredine u kojoj Saveljić radi.

Kako je naveo, ove optužbe su slika tužne crnogorske zbilje.

“Slika tužne crnogorske zbilje. Kolege su mi skrenule pažnju na komentar Darka Saveljića, kojeg iz medija znam kao ornitologa i vlasnika firme magaraca u Martinićima, a koji je, koliko razumijem, uz to i službenik Vladine Agencije za zaštitu životne sredine. Saveljić je, prije par dana, sugerisao da bi me, zbog lagerovanja građevinskog materijala duž budućeg bulevara koji će povezati Podgoricu i Danilovgrad trebalo kazniti sa 40,000 eura i, ni manje ni više nego uhapsiti (‘učio bih da sviram klavir’, metaforično kazano), jer je u pitanju ‘masakr nad prirodom’ u zoni vodoizvorišta Mareza, i ‘zločin nad našom djecom’”, napisao je Vuković na svom Facebook profilu.

Gradonačelnik Podgorice je, zatim, taksativno naveo razloge zbog kojih ni on ni Glavni grad nemaju veze sa ovim projektom pa samim tim ni sa lagerovanjem otpada.

“Javnosti radi: 1. U pitanju je projekat čiji je investitor Vlada Crne Gore – Uprava za saobraćaj, a ne Glavni grad; 2. Na elaborat o zaštiti životne sredine u skladu s kojim se izvode svi radovi, saglasnost je dala upravo Agencija za zaštitu životne sredine u kojoj radi g. Saveljić; 3. Iako Glavni grad nije nadležan za postupanje u konkretnom slučaju, u dopisu od 01.04. naša Agencija za upravljanje prirodnim područjima informisala je Ekološku inspekciju Vlade Crne Gore o mogućim problemima zbog deponovanja građevinskog materijala na pomenutoj lokaciji; 4. Radovi se ne izvode u zaštićenoj zoni vodoizvorišta Mareza”, poručio je Vuković.

Prvi čovjek Podgorice je zaključio da Saveljić, iako sve gorenavedeno zna, otvoreno huška ljude rotiv njega.

“Dakle, iako radi u Vladi, koja je investitor, i Agenciji, koja je definisala način izvođenja radova na budućem bulevaru, odnosno iako zna da Glavni grad nema nadležnosti u konkretnom slučaju, g. Saveljić otvoreno huška ljude na mene. Ovakve i slične pojave me, u principu, ne zanimaju i gotovo ih nikada ne komentarišem. Ni g. Saveljić me, u principu, ne zanima. Pa ipak, u konkretnom slučaju, ne mogu a da se ne zapitam koji je to stepen političke ostrašćenosti koji može čovjeka u ozbiljnim godinama, koji je uz to Vladin funkcioner i javna ličnost prepoznata po zalaganju za progresivne ideje, gurnuti u ovakvo moralno posrnuće. Odnosno, kako je to svojevremeno ispjevao veliki M. Šobić, ‘šta to lijepo ima obraz, zakrpljen sa flekom?’”, zaključio je Vuković u svom Facebook postu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

BS: Država mora pokazati kapacitet da zaštiti bezbjednost novinara

" Sloboda izražavanja i generalno, novinarske slobode, ključni su segmenti za potpunu demokratizaciju društva. Crna Gora je...

Damjanović: Kovačević šibicarskim trikom pokušao da prevari upravu Nikšićkog...

Prema njegovim riječima ono što je važno napomenuti radi crnogorske javnosti jeste da je Kovačević vidno uznemiren...

Bošnjak: Krivokapiću, postali ste glavni problem Crne Gore

Pismo prenosimo integralno: “Gospodine Krivokapiću, Neću Vam dozvoliti da na jedan...

Za dan 16 saobraćajnih nezgoda, petoro povrijeđenih

Iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije kazali su da se u Podgorici dogodilo osam nezgoda, Nikšiću tri, Kotoru...

Bošković: Vjera i SPC nikako ne idu ruku pod...

"Vjera i SPC nikako ne idu ruku pod ruku(makar ovaj dio “vjernika” u Crnoj Gori)"napisao je Bošković.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare