Izvor:Pobjeda

Vuksanović Stanković pod 24-časovnom zaštitom policije zbog prijetnji ekstremista

Postupak određivanja poslanice Skupštine Crne Gore, doc. dr Draginje Vuksanović Stanković, za štićenu ličnost shodno članu 10 Vladine Odluke o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, je u toku, uz napomenu da o istome, nakon sprovedene procedure, odlučuje Vlada Crne Gore, saopšteno je Pobjedi u srijedu.

Ispostavilo se da su prijetnje Vuksanović Stanković takve prirode da je neophodna stalna cjelodnevna policijska zaštita.

Kako je Pobjeda pisala, crnogorska policija od početka februara obezbjeđuje mjesto stanovanja poslanice Vuksanović Stanković, nakon što su od Agencije za nacionalnu bezbjednost dobili informaciju da je nekoliko članova ekstremnih prosrpskih navijačkih grupa pripremalo fizički napad na nju.

Pobjeda je 28. januara objavila informaciju da su operativcima ANB-a proslijeđena saznanja kako pojedini članovi srpskih navijačkih grupa iz Crne Gore ,,planiraju da fizički napadnu i razlupaju privatni automobil jedne osobe iz opozicionih klupa u parlamentu, inače veoma popularne unutar suverenističkog bloka partija“.

Tadašnji direktor ANB-a Dejan Vukšić i njegova ekipa operativne informacije o ugroženosti Vuksanović – Stanković nijesu odmah prenijeli Upravi policije. Čak su u početku negirali da raspolažu takvom informacijom i tek nakon razgovora sa predsjednikom SDP-a Raškom Konjevićem, Vukšić je operativne podatke proslijedio direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu, koji je pozvao poslanicu i obavijestio je da su, u cilju eliminisanja prijetnji, preduzeli mjere zaštite prostora u kojem stanuje, ali da, shodno procjeni, za sada nema osnova za 24-satno obezbjeđenje.

Kako je tada potvrdilo više izvora tog lista, Vuksanović  Stanković našla se na meti ekstremista zbog njenih javnih nastupa u kojima je iskazivala nezadovoljstvo zbog desantnog ustoličenja Joanikija na Cetinju 5. Septembra I njegon aktivnog učešća na protestima.

Vuksanović Stanković trebalo je da bude napadnuta 26. januara, nakon sastanka Ženskog poslaničkog kluba sa Stjuartom Pičom, specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan britanskog premijera. Planiran je bio fizički napad nakon završetka radnog ručka i razgovora, kada bi poslanica SDP-a krenula do svojih kola koja su bila parkirana u blizini Njegoševog parka.

Sticajem okolnosti, zbog jednog prethodno dogovorenog sastanka, Vuksanović Stanković je otišla sa razgovora koji su vođeni u hotelu ,,Hilton“ – sat ranije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD: Kukavički pokušaji zastrašivanja i napada na Crnogorce neće...

Pod parolom pomirenja, oni koji su, umjesto Crne Gore, vjerni nekoj drugoj državi, u panici od sasvim...

(VIDEO) Četvorica maskiranih muškaraca palicama napali mladića sa crnogorskom...

Kako se na videu zabilježenom u Urgentnom centru čuje, očevidac napada je policiji ispričao da su mladića,...

Sjutra oblačno, povremeno kiša

Vjetar mjestimično umjeren do jak, uglavnom jugozapadni, u popodnevnim satima će oslabiti. Jutarnja temperatura...

Sekulić: Milatović pokazao elementarno nepoznavanje ekonomije, ne zna da...

Tako se, po njegovim riječima, minimalna potrošačka korpa od decembra 2020. povećala sa 641euro na 800 eura...

Bošković: U nedjelju svi za broj 1, zbog Crne...

“Čast i zadovoljstvo je biti dio ove veličanstvene i posebno emotivne, građanske, evropske i pobjedničke konvencije. U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare