Izvor:rtcg

Zamjena beba kotorsku bolnicu dosad koštala 110 hiljada eura

Nezapamćen postupak u crnogorskoj sudskoj praksi, u kojem je dokazana zamjena beba u kotorskom porodilištu prije 45 godina, mogao bi i nakon isplate materijalne odštete od oko 110 hiljada eura, koje je za oštećenu koja živi u inostranstvu obezbijedila Opšta bolnica Kotor, uzrokovati i nove, teške emocionalne probleme nekoj ovdašnjoj porodici, izvještava Javni servis.

Iz kotorske bolnice su TVCG informisali da uz nove načine obilježavanja beba do takve greške u porodilištu sada ne bi moglo da dođe.

Sudski epilog nevjerovatne životne priče za neke njene aktere mogao bi biti tek početak drame. Ima li srećnog završetka potrage za istinom o biološkim roditeljima žene koja je nakon više od sedam godina dokazala na sudu da su je 1978. zamijenili u kotorskom porodilištu.

Materijalni razlozi za oštećenu nijesu prioritet, napominje njen advokat.

Ona od prvog dana ističe da joj nije bitna naknada već težnja da nađe svoje biološke roditelje. Ukazujući joj na eventualno sve emotivne posljedice koje će nastupiti i za njihovu i tu drugu porodicu, ona je odlučna u tome i traži odgovore na ta pitanja – kazao je advokat Vukašin Šimrak.

Nakon što je DNK potvrdio sumnje oštećene, proces se nepotrebno odugovlačio umjesto da se prizna greška i otkrije istina koja je strašna ali upozoravajuća, smatraju sagovornici.

Vjerovatno se slučajno desio taj propust, a bili smo svjedoci skoro i u Pogorici da se to desilo ali srećom to je utvrđeno odmah nakon što je beba došla kući. To je svakako upozoravajuća priča za sve koji rade u bolnicama i porodilištima da se više ne dešavaju takvi propusti – istakao je advokat Šimrak.

Doktor Kumburović kaže da ne može da zna kako su se bebe obilježavale prije 45 godina, ali uvjerava da je nemoguće da se danas tako nešto desi. Sada se odmah nakon porođaja pred majkom stavlja narukvica sa istim jedinstvenim brojem majci i bebi, tako da ne može doći do zamjene, uvjerava dr Kumburović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

(VIDEO i FOTO) Haos u Francuskoj: Milioni na ulicama,...

Dan je protekao u blokadama željezničke pruge, puteva i dijela pariškog aerodroma Charles De Gaulle.

Direktor TikToka saslušan pred američkim Kongresom nakon višesatnog ispitivanja...

Kako je ranije objavljeno, Shou Zi Chew je uputio apel zakonodavcima da je aplikacija sigurna za američke...

Finska: Donešeni svi zakoni potrebni za članstvo u NATO-u

Taj potez finskog predsjednika znači da je Finska završila nacionalne mjere potrebne za pridruživanje NATO-u i da...

Vuković: Zakon o predsjedniku bio ustavni puč; Đurović: Đukanović...

Poslanik DF-a Dejan Đurović u emisiji "Argumenti" na TVCG kazao je da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović...

Kurti: Srbija je de fakto priznala Kosovo, o statusu...

S druge strane opozicione partije u Skupštini Kosova iznijele su niz Kritika na račun Kurtija i “njegovog...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare