Demokrate Bar: Kad se promijeni rukovodstvo “Monteputa”, smanjiti putarinu

Izbor novog menadžmenta u državnom preduzeću Monteput koje gazduje tunelom Sozina predstavljaće osnovu i preduslov da se u saradnji sa resornim ministarstvom otpočnu dogovori o smanjenju putarine tunela Sozina, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokrata.

Podsjećaju da su u maju prošle godine tadašnjem ministarstvu predali peticiju građana kojom se traži da se Vladina Odluka o visini naknade – putarine za upotrebu tunela “Sozina” i prilaznih saobraćajnica izmijeni na način da se trenutne cijene spuste za 50 odsto za period van sezone odnosno od septembra do maja, da se obezbijede besplatne karte za stanovnike Crmnice i Virpazara tokom svih 12 mjeseci kao i da se obezbijede mjesečne karte sa popustom od minimum 50 odsto za građane koji rade u Baru ili Podgorici.

Za samo nekoliko dana, prikupljen je značajan broj potpisa, pri čemu naglašavamo da bi broj bio veći da nije bilo prekida u prikupljanju na koji smo se odlučili usljed dobro poznatih okolnosti koje su zadesile našu zemlju. Odgovor koji smo tada dobili od ministarstva odnosno aktuelne uprave “Monteput-a” na čelu sa direktorom Jonuzom Mujovićem nije bio pozitivan odnosno zadovoljavajući. I to bez obzira na činjenicu da se ova inicijativa ne zasniva na populizmu i da je upravo ovaj zahtjev koji dominantno ne pogađa period turističke sezone u kome će građani plaćati punu cijenu putarine, a preduzeće bez umanjenja prihodovati, u stvari realan osnov koji građani mogu ponuditi, a nadležni prihvatiti – navode barske Demokrate.

Ističu da su razlozi za sniženje cijene putarine  mnogobrojni i do detalja su navedeni u našoj inicijativi. 

Naime, od kako je pušten u rad Tunel „Sozina“ cijena putarine je nepromijenjena bez obzira na tada čvrsta obećanja da će nakon njegove otplate postati „slobodan“ za sve građane Crne Gore. Bogaćenje i čašćavanje menadžmenta preduzeća koje gazduje tunelom, kao i na sve češće usmjeravanje prihoda ka državnim projektima od koje građani Bara nemaju koristi, postali su glavni osnov funkcionisanja preduzeća. Zbog svega navedenog smatramo da su za proteklih 14 godina građani dovoljno dali te da je sada kucnuo čas da nova vlada izađe u susret građanima, naročito onima koji svakodnevno prolaze naplatnu rampu ovog tunela – navodi e u saopštenju.

ističu da će u odnosu na postojeću inicijativu predložiti njeno proširenje u odnosu na stanovnike Krajine i Ostrosa kojima takođe treba dodijeliti besplatne godišnje karte.

Dakle, čim se steknu svi preduslovi očekujemo poziv na dogovor i finalizaciju inicijative koju smo prošle godine predali – zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

FDA: Koristi od vakcinacije djece protiv Kovida 19 značajno...

Saopštenje dolazi pošto se očekuje da će panel spoljnih stručnjaka u utorak glasati da li da preporuči...

Regija na rubu sukoba: Bajden šalje moćnu petorku da...

Lidere brine i uloga Rusije koja bi već za nekoliko dana mogla, za početak, zadati težak diplomatski...

BANA: Abazoviću na sastanku predat spisak zahtjeva

Ukazali su da je u posljednje vrijeme, kako tvrde, sve više izraženo podizanje betonskih i metalnih krstova...

DPS Žabljak: Nova kadrovska struktura spremna da se uhvati...

"Na konferenciji je učestvovao 81 delegat i izabran je novi saziv Opštinskog odbora. Osim novoizabranih 50 članova,...

Završen prvi CBCG FinTech Hackaton: Prva nagrada za tim...

Kako je saopšteno iz CBCG, prvu nagradu, u iznosu od 3. 000 eura, osvojio je tim “Budućnost”...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare