Đurašković, Muratoviću: Regionalni vodovod devastiran pod dugogodišnjim rukovodstvom DPS-a, vaši kadrovi su prije mene rukovodili

Izvršni direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje, Josip Đurašković reagovao je na izjavu Borisa Muratovića, člana Izvršnog odbora DPS Crne Gore, koji je kazao da je Regionalni vodovod – primjer preduzeća koga su partijski uhljebi Demokrata i DF devastirali.

“Vjerujem da Vam je dobro poznato ko je ‘do juče’ upravljao svim državnim preduzećima gotovo 30 godina, pa i Regionalnim vodovodom, od njegovog osnivanja. Utoliko više čudi Vaše oglašavanje na temu stanja u društvu Regionalni vodovod Crnogorsko primorje doo Budva i prebacivanje odgovornosti i traženje krivaca na pogrešnom mjestu – time zaista ne možete abolirati dugogodišnje nedomaćinsko, rasipničko i neodgovorno ponašanje DPS kadrova prema ovom strateški značajnom preduzeću”, naveo je Đurašković u reagovanju.

Kako je kazao, nije korito Morače devastirano od 2020. godine naovamo, i time, između ostalog, ugroženo vodoizvorište Bolje Sestre i vodosnabdijevanje pet opština Crnogorskog primorja, koje u velikoj mjeri zavisi od Regionalnog vodovoda, svima je poznato ko je aminovao i žmurio na ovaj ekocid do prošle godine – kada sam, uz podršku zaposlenih, preduzeo mjere za pojačani nadzor i po prvi put, za samo nekoliko mjeseci, podnio preko 20 prijava u vezi sa nezakonitom eksploatacijom šljunka u zoni zaštite vodoizvorišta Bolje Sestre. Vaši kadrovi, koji su prije mene rukovodili Regionalnim vodovodom, i ako su reagovali po ovom pitanju, biće da su dopise slali na pogrešne adrese.

Takođe, dodaje, “što se tiče rezultata poslovanja Regionalnog vodovoda, govorim u ime Regionalnog vodovoda i u svoje lično ime, vjerovatno nijeste upoznati sa činjenicama koje su u suprotnosti sa onim što u svom obraćanju pokušavate da spočitate. Po imenovanju na mjesto izvršnog direktora, u julu 2021. godine, zatekao sam finansijski saldo od cca 400.000 eura minusa, kao rezultat rada prethodnog izvršnog direktora, a Vašeg partijskog kolege”.

“Prethodna poslovna 2020. godina je takođe završena u minusu od oko 200.000 eura, uz značajno kašnjenje u realizaciji razvojnih projekata koji su znatno premašili rok za završetak radova, poput projekta spajanja opštine Herceg Novi na sistem regionalnog vodosnabdijevanja (RVS). Za pola godine, tj. do kraja 2021. godine, prevazišli smo sve probleme u realizaciji i završili ovaj započeti projekat, kao i nastavili sa realizacijom ostalih, planiranih projekata. Planom za održivo upravljanje finansijama i smanjenje troškova uspjeli smo da poslovnu 2021. godinu završimo pozitivno, uz ostvarenu dobit od cca 65.000 eura”, piše u reagovanju.

Rekao bih da ovi rezultati dovoljno govore o tome da li se, kao izvršni direktor na čelu državne firme, vodim ličnim ili partijskim interesima, ili profesionalnim i odgovornim odnosom prema daljem razvoju ovog preduzeća, prema zaposlenima u njemu, kao i prema ostalim subjektima koji od nesmetanog i uspješnog rada Regionalnog vodovoda direktno ili indirektno zavise.

“A što se tiče odnosa Odbora direktora i njegovog predsjednika prema matičnom preduzeću, čijim poslovanjem je, ispred Vlade Crne Gore, imenovan da upravlja, kao i Vaše brige oko toga da li će i na koji način naši međusobni odnosi uticati na poslovanje Regionalnog vodovoda, preporučio bih da se time ne bavite. Time se bave nadležni organi, tj. naše resorno Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, u koje imamo puno povjerenje, i vjerujemo da će naći najbolji način za prevazilaženje svih izazova sa kojima se Regionalni vodovod suočava, kao i da ta rješenja neće biti ni nalik rješenjima koja ste vi sprovodili na štetu svih privrednih subjekata tokom svoje dugogodišnje vladavine u Crnoj Gori”, zaključio je Đurašković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Tadić: Dvostruki standardi Zapada prema Srbiji i Ukrajini

Tadić je u kolumni za američki list Boston Herald ukazao da su ti dvostruki standardi postavljeni i...

Tamara Vučić: Kada moj muž predstavlja ekonomske rezultate pažnja...

Novinarka Hello je naime sa Tamarom Vučić, koju je predstavila kao „uspješnu mladu damu, diplomatu od karijere...

Veliki požar na Žvinjama

Kako prenosi portal Novski.me od načelnika Službe zaštite i spasavanja, Zlatka Ćirovića, su saznali da je buktinju izazavalo...

AŽ DPS Tivat: Komnenoviću, civilizovanost je za Vas “misaona...

"Gospodine Komnenoviću ne priliči predsjedniku svih građana i građanki Tivta da citate poznatih naučnika koristi samo i...

Njemačka vapi za radnicima sa Balkana

„Nakon faze gastarbajtera šezdesetih i sedamdesetih, tržište rada se zatvaralo“, rekao je Dir listu Velt.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare