test

ACG potpisali ugovor sa Air Serbia: Niskobudžetne kompanije odlaze, a menadžement završava jeftine karte zaposlenima

I. Đoković

02/07/2023

17:12

Dok drugi dan zaredom crnogorska javnost svjedoči katastrofalnom stanju aerodroma u Crnoj Gori, menadžment tog državnog preduzeća zaključio je ugovor sa Air Serbia o povoljnostima prilikom kupovine karata za zaposlene u toj kompaniji.

Drugi dan zaredom turisti gledaju sliku crnogorskih aerodroma u stanju haosa. Na aerodromu Tivat zgrada prokišnjava do te mjere da su se putnici probijali kroz duboke lokve što ispred, što u samoj aerodromskoj zgradi. Tragikomične scene putnici su masovno dijelili na društvenim mrežama, pa je tako poslata jedna “lijepa” slika o crnogorskom turizmu neraskidivo vezanom za avio prevoz.

Samo dan nakon problema na aerodromu Tivat, danas je na red odmah došao i drugi crnogorski aerodrom i to onaj u Podgorici. Kolaps koji je prema riječima putnika nastao nakon što su zaposleni na pasoškoj konotroli napustili svoja radna mjesta je doveo da ljudi, trudnice, roditelji sa djecom čekaju satima kako bi se ukrcali na letove koji su kasnili zbog problema nastalog u aerodromskoj zgradi.

No, za menadžment Aeordroma Crne Gore to očigledno i nije neki problem jer su oni za svoje zaposlene obezbjedili velike pogodnosti putovanja avionom, tako da situacija od danas i juče je u ravni one “selo gori a baba se češlja”.

Tako je menadžment ACG popisao ugovor sa, gle čuda, kompanijom Air Serbia koja je dominantan faktor na avio tržištu u Crnoj Gori od gašenja Montenegro Airlines-a.

Uz odlazak Wizz air-a i Ryanair-a menadžement ACG se obezbjedio da jeftine karte njima i zaposlenima budu na dohvat ruke, ako već crnogorski građani ne mogu povoljno da lete do neke omiljene evropske destinacije.

Nevjerovatno sada zvuči činjenica da je menadžment Aerodroma Crne Gore prije par dana povećao takse za pomenute niskobudžetne kompanije, zbog čega su oni odlučili da odustanu od polijetanja i slijetanja na crnogorske aerodrome. Nakon što su povećali takse i tako direktno lišili crnogorske građane jefitnih letova, sebi su jednim “ugovorčićem” omogućili te iste jeftine karte kroz popust koji su dobili od Air Serbia.

Upravo u detaljno elaboriranom mailu koji je zaposlenima poslala Maja Strahinja šefica kabineta v.d. izvršnog direktora stoji na koji način zaposleni u ACG mogu ostvariti pravo na svoje nove povlastice.

“Ugovorom je omogućena kupovina avio karata pod povoljnijim uslovima zaposlenima u ACG kao i članovima uže porodice zaposlenih (bračni drug, djeca do navršenih 18 godina života ili ukoliko su na redovnom školovanju do 24 godine života). Kupovina avio karte je omogućena isključivo u sljedećim Air Serbia prodajnim mjestima: Kontakt centar Air Serbia u Beogradu i Nišu; Predstavništvo Air Serbia u Podgorici;Predstavništvo Air Serbia u Tivtu”, stoji u mailu.

Strahinja u mailu objašnjava kako se pod povoljnim uslovima karte mogu kupiti.

“Na memorandumu “Aerodromi Crne Gore” AD potpisanom od strane ovlašćenog lica “Aerodromi Crne Gore ili sa potvrdom o zaposlenju koja u sebi sadrži potvrdu o članu uže porodice zaposlenog, potpisano od strane ovlašćenog lica HR-a ACG, i skeniranom ID karticom ACG sa fotografijom ili drugom ličnom ispravom; -sa izvodom iz matične knjige vjenčanih za bračnog druga
sa izvodom iz matične knjige rođenih za bračnu i vanbračnu djecu, kopijom dokumenata izdatih od Centra za socijalni rad u slučaju usvojene djece i pastorčadi”,napisala je ona u mailu zaposlenima.

A da povlastica bude kompletna tu je i informacija da se prtljag do 23 kg ne naplaćuje. Nešto o čemu oni pokisli od juče ili ovi smoreni i iznervirani putnici od danas mogu samo da sanjaju.

Izvor (naslovna fotografija):

Šefica kabineta Strahinja, direktor tivatskog aerodroma Praščević, predsjednik odbora direktora Dobardžić i član odbora direktora Vukčević

Ostavite komentar

Komentari (5)

Pirko

04 Jul. at 05:29

Ima li ko normalan tamo? Mada i kod nas su retki.

Miki

03 Jul. at 10:27

Pa oni su jaka država kako to da im se desi

Nikola

03 Jul. at 06:38

Ja sam Srbin iz Niša, letujem preko 20 godina u Boki. Moji su rodom iz Crne gore, volim i imam puno prijatelja dole. Zelim da objasnim par stvari. Prvo, ovo sto rade ACG su isto uradili aerodromu u Nišu. Lokalni odbornici predali su aerodrom drzavi na upravljanje. Ovi su preko noci podigli takse i sve niskobudžetne kompanije su otisle. Air Srbija je najgora kompanija i najveci lopovi to potpisujem. Drugo, vlast ce u Srbiji pasti budite sigurni, jer mi, narod u Srbiji, prvi zelimo da ih vidimo iza resetaka. Samo vas molim, vas novinare i ljude koji ovo citaju, nemojte stvarati mrznju u narodima. Politicari nas kradu i pljackaju od kad je sveta i veka, a narod na kraju se zamrzi i ta mrznja onda traje do veka. A ovi prvi onda samo jos lakse pljačkaju. Dole bagra ma koje nacionalnosti ona bila. Bagra je bagra i ona ne poznaje nacionalnost, veru niti bilo sta takvo. Pozdrav iz Srbije.

Pavle Karajović

03 Jul. at 04:17

Sve je jasno odakle vetar duva !

Pomoracnkcg

02 Jul. at 19:08

Lizoguzi predali aerodrome i avione kumu vučića nikoli petroviću NADAM SE DA ĆE I LIZOGUZI I BAZDIGOVNA ČETNIČKA UBRZO ZAVRŠITI NA ROBIJU