Adrović: Neophodan dijalog u cilju postizanja dogovora značajnog za Sindikata zaposlenih Telekoma i poslodavca

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović sa saradnicima, sastao se sa izvršnim direktorom Crnogorskog Telekoma Stjepanom Udovičićem, direktorom Sektora za korporativna i pravna pitanja Pavlem Đurovićem, direktoricom Sektora za ljudske resurse Slađanom Kalezić i rukovodstvom Unije poslodavaca Crne Gore. Adrović je, govoreći o štrajku zaposlenih u Telekomu, rekao da je neophodan dijalog u cilju postizanja dogovora značajnog za Sindikata zaposlenih Telekoma i poslodavca.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz resora Adrovića, bilo riječi o štrajku zaposlenih u Crnogorskom Telekomu i problemima između zaposlenih i menadžmenta te kompanije.

Izvršni direktor Crnogorskog Telekoma Stjepan Udovičić kazao je da pregovori menadžmenta sa čelnicima Sindikata traju više od godinu i da uprkos namjeri da dijalogom riješe otvorena pitanja, nijesu uspjeli da postignu dogovor. On je naveo da je Crnogorski Telekom tokom vođenja pregovora u nekoliko navrata, bio predmet kontrola Uprave za inspekcijske poslove, Odsjeka za inspekciju rada, a po inicijativi Sindikata Telekoma.

Adrović je kazao da je imao priliku da se upozna sa zahtjevima zaposlenih Crnogorskog Telekoma na sastanku održanom u Ministarstvu rada i socijalnog staranja sa predstavnicima Sindikata kompanije, kao i njihovim razlozima stupanja u štrajk.

Kada je riječ o odnosu između Sindikata zaposlenih Crnogorskog Telekoma i samog poslodavca, ministar je ponovio da je neophodan dijalog u skladu sa Konvencijama Međunarodne organizacije rada u cilju postizanja dogovora značajnog za obje strane, koji bi doveo do prevazilaženja trenutne situacije, a što je u interesu građana i kompanija koje posluju na teritoriji Crne Gore.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Poznato je ko će biti novi predsjednik Juventusa

Naime, tamošnji mediji prenose kako će se na funkciji predsjednika Juventusa naći biznismen Đanluka Ferero. Rođen u...

Ruski milijarder poginuo u padu helikoptera kod Monaka

Taran je još 1997. osnovao Libertex, platformu za online trgovanje, a u posljednje vrijeme se bavio kriptovalutama.

Bar: Jedna osoba povrijeđena u sudaru dva automobila

Jedno lice transportovano je u Opštu bolnicu Bar, radi ukazivanja ljekarske pomoći, potvrđeno je Primorskom portalu. Za...

Naučnici: Osam čaša vode dnevno ipak bi moglo da...

Naučnici sa Univerzitete u Aberdinu otkrili su da je preporučeni unos od dva litra vode dnevno često...

Berancu dvije godine i tri mjeseca zatvora zbog nelegalne...

Okrivljeni je, prema navodima optužnice 27.marta 2021. godine, radi prodaje držao dvije tablete oznake „Mabron retard“ ukupne...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare