Adrović: U planu izgradnja objekta za smještaj 52 korisnika Doma starih u Risnu

U Domu starih ''Grabovac'' u Risnu u planu je izgradnja novog objekta za smještaj 52 korisnika, na mjestu sadašnjeg ''H'' paviljona. Ministarstvo će učestvovati u ukupnim troškovima izgradnje, a objekat će biti izgrađen po svim savremenim standardima kada je riječ o zbrinjavanju građana starije životne dobi, kazao je ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović na svečanoj akademiji prilikom obilježavanja 75 godina rada ove ustanove.

Ministar Adrović, kako je saopšteno iz njegovog resora, prisustvovao je svečanoj akademiji povodom obilježavanja 75 godina postojanja te ustanove.

Posebno je zahvalan osoblju koje je u vremenu pandemije korona virusa požrtvovano radilo u izuzetno teškim uslovima.

“Ovo je ustanova sa višedecenijskom tradicijom i primjer je dobre prakse brige o starima, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu. Kao resorni ministar potrudiću se da zaposleni u oblasti socijalne i dječje zaštite budu prepoznati od strane društva na adekvatan način”, istakao je ministar.

Adrović je dodao da možemo biti ponosni na Dom starih “Grabovac” u Risnu iz više razloga, te da je dom prepoznat po najsavremnijim standardima u oblasti brige o starima.

Poželio je svima da nastave sa pružanjem kvalitetne usluge, upravi doma nastavak dobre prakse i tradicije, a zaposlenima uspješan rad.

“Korisnicima i zaposlenima u Domu starih “Grabovac” čestitam jubilej – 75 godina rada ustanove, a svim starijim osobama njihov praznik – Međunarodni dan starijih osoba” , poručio je Adrović.

JU Dom starih “Grabovac” u Risnu, kako je navedeno, trenutno pruža smještaj za 265 korisnika o kojima brine 119 zaposlenih.

“Dugo vremena ovaj dom je bio jedina ustanova za zbrinjavanje i smještaj građana starije životne dobi”, poručili su iz resora.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Đukanović: Možda možemo glasati za jednog sudiju Ustavnog suda

Podsjetio je da je primarna ponuda DPS-a bila da se izbor sudija Ustavnog suda vrati na početak...

Milena Raičević i Arso Milić sportisti Podgorice, Bojana Popović...

Titulu najboljeg kluba nosi Džiju džicu klub Feniks, dok je najbolji trener Bojana Popović, strateg Ženskog rukometnog...

Đukanović nakon Samita u Tirani: EU neće nipošto tolerisati...

On je rekao da je potpisana zajednička deklaracija kao i da su joj se sve zemlje regiona...

EK: Potvrđena posvećenost perspektivi članstva Zapadnog Balkana

Iz EK su u saopštenje o Samitu EU - Zapadni Balkan, koji se održava u Tirani, naveli...

Vučić ima samo par nedjelja da pristane na francusko-njemački...

"Ne više od par sedmica Vučić ima na raspolaganju da se saglasi sa ovim predlogom, ili okrene...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare