Adžić primio nekadašnje radnike fabrike IMO „Košuta“

U zgradi Vlade Crne Gore održan je sastanak predstavnika Vlade i bivših radnika fabrike IMO „Košuta“ sa Cetinja. Bivše radnike su ugostili Filip Adžić, savjetnik potpredsjednika Vlade, kao i Maja Mitrović i Jovana Bojić iz Direkcije za državnu imovinu Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Bivši radnici IMO „Košuta“ upoznali su predstavnike Vlade sa njihovim dugogodišnjim problemima. Oni su kazali da na isplatu devet zaostalih zarada i povezivanje radnog staža čekaju duže od 25 godina. Bivši radnici IMO „Košuta“ su kazali da je fabrika imala ogromnu imovinsku vrijednost, 48 poslovnih prostora širom Jugoslavije i preko 600 mašina, čija je vrijednost procijenjena na preko 18 miliona DM. Takođe, bivši radnici IMO „Košuta“ su kazali da iako primarni povjerioci, nisu uspjeli da se namire iz stečajne mase.

Predstavnici Vlade Crne Gore su iskazali spremnost da se upoznaju sa svim pojedinostima slučaja koji prate brojne nelogičnosti, te da u skladu sa tim preduzmu odgovarajuće korake.

Predstavnici Vlade Crne Gore su kazali da će međuinstitucionalnom saradnjom pokušati da dođu do što više odgovora na brojna nerazriješena pitanja nekadašnje fabrike IMO „Košuta“. Takođe, oni su bivšim radnicima te fabrike kazali da će od Privrednog suda zahtijevati da ih detaljno upoznaju sa aktivnostima o ovom predmetu.

Savjetnik potpredsjednika Vlade Filip Adžić je kazao da Vlada ovim želi da iskaže spremnost za rješavanje problema i da pošalje jasnu poruku da neće okretati glavu na višegodišnje probleme i da će u fokusu interesovanja ove Vlade biti veća distribucija pravde na svim nivoima.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Radost djece zbog pitke vode u regijama Bamak i...

Pitkoj vodi obradovali su se svi stanovnici u regijama Bamak i Segou, ali su to najviše pokazala...

Optužnica protiv Aleksića na čekanju: Sjutra novi svjedoci

Prošle nedelje je trebalo da bude podignuta optužnica protiv Aleksića, međutim, planove tužilaštva „poremetili“ su novi svjedoci...

Abazović: Ne znam zašto se protestovalo, niko u vlasti...

“Odgovorno stojim iza toga i mislim da su ljudi koji su izašli na ulice imali drugi motiv...

Milojević prezadovoljan: Odigrali smo odlično

“Plavi” su ubjedljivo nadigrali Igokeu u “Morači”. “Odigrali smo odličnu utakmicu, sve smo kontrolisali...

Formula 5:1 za dugovječan brak

Stručnjaci kažu da parovi koji imaju pozitivan stav prema životu, koji su ljubazni i nježni jedno prema...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare