test

Biće razočarani oni koji misle da su letovi iz Rusije otkazani

Standard

14/08/2020

07:06

Dolazak ruskih turista se tek očekuje, tvrdi direktor Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović, ističući da je jedan broj već došao avionskim linijama preko Istanbula, te da interesovanje raste i rezervacije se povećavaju iz dana u dan, piše Pobjeda.



“Informacija da je ruska nacionalna avio-kompanija Aeroflot ukinula redovni saobraćaj na svojim linijama iz Moskve za Tivat nije tačna i plasirana je iz nekompetentnih izvora. Mislim da će brzih dana oni koji se raduju tome da su letovi iz Rusije prema Crnoj Gori otkazani biti jako razočarani”, kazao je Radulović poručujući da će narednih dana za one koji su plasirali ovu informaciju biti velikog razočaranja.

Naglašava da je interesovanje ruskih turista za Crnu Goru veliko i da sada putuju preko Istanbula.

“Generalno su počeli da dolaze, ima ih i u hotelu Splendid i u cijeloj Crnoj Gori, ali je teško sada napraviti procjenu u kojem se broju radi”, rekao je Radulović i dodao da se tek očekuju organizovani dolasci.

“Ako krenu ruski turisti, biće značajnog oporavka ne samo za turizam nego za cijelu privredu Crne Gore, jer je to zakon spojenih sudova”, tvrdi Radulović i ističe da od “naše kreacije i umijeća” zavisi da nam dolaze i zimi.

“Ukoliko budemo disciplinovani u ovim mjerema vezanih za korona virus i ako sačuvamo sebe, da ne obilijevamo i da imamo manje zaraženih može da se desi da nam Rusi dolaze do kraja godine”, kazao je Radulović naglašavajući da će, ako dođe do porasta obolijevanja, otići i Rusi i svi ostali.

“Ako mi budemo sebe pazili i kontrolisali nivo oboljelih onda je sve moguće, pa i da sezonu produžimo do kraja godine”, poručio je Radulović.

Na aerodromima Podgorica i Tivat, kako nezvanično saznaje Pobjeda, još nema najave zvaničnih letova iz Rusije zbog toga što ova zemlja još nije otvorila granice prema Crnoj Gori.

Aeroflot

Iz Aerofiota su saopštili da otkazuju letove do 80 destinacija tokom avgusta zbog produžetka restriktivnih mjera u Rusiji i drugim zemljama, prenosi B92

Među planiranim, a otkazanim letovima tokom avgusta su Budimpešta, Bukurešt Ljubljana, Prag, Sofija, Split Solun, Venecija, Beč, Varšava i Zagreb. Otkazani su i letovi u interkontinentalnom saobraćaju prema Bangkoku, Havani, Hong Kongu, kao i destinacijama u Kini, Vijetnamu, SAD.

Poljski LOT otkazao letove

Nacionalna avio-kompanija Poljske LOT ponovo je zbog koronavirusa otkazala letove ka Crnoj Gori. Prvi let LOT-a iz Varšave za Podgoricu planiran je za kraj oktobra. Najveća poljska avio-kompanija je otkazala čitav niz usluga nakon što je tamošnja vlada saopštila da planira da produži zabranu međunarodnih letova do 25. avgusta. Zabrana bi mogla obuhvatiti ukupno 45 zemalja, od kojih su neke važna tržišta za LOT, prenosi Simple Flying.

Na crvenoj listu su, osim Crne Gore, Srbija, BiH, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Andora, Luksemburg, Moldavija, Rumunija, Rusija, Sao Tome i Principe, Brazil, Saudijska Arabija, Bahrein, Esvatini, Meksiko, Izrael, Katar, Kuvajt Argentina, Jermenija, Azerbejdžan, Čile, Dominikanska Republika, Ekvador, Gabon, Gvatemala, Honduras, Irak, Kazahstan, Kirgistan, Kolumbija, Kostarika, Maldivi, Panama, Peru, Južna Afrika, Salvador, Singapur, Surinam, Zelenortska ostrva, SAD, Oman, Bolivija i Bahami.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Ako krenu ruski turisti, biće značajnog oporavka ne samo za turizam nego za cijelu privredu Crne Gore, jer je to zakon spojenih sudova

Ostavite komentar

Komentari (0)