Brajović: Aerodromi su uslov da SD ostane u Vladi

Lider Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović ponovio je da za tu partiju ne može biti priče o prodaji Aerodroma Crne Gore, jer smatraju da to preduzeće ima potencijala da svoj razvoj finansira iz kredita, bez državnih garancija. Brajović je kazao i da je to pitanje za SD uslov opstanka u Vladi, prenosi portal RTCG.

“Partijski stav ste već čuli od mene, ovdje u Skupštini. Ne može biti nikakve priče o prodaji Aerodroma i za nas je to uslov opstanka u Vladi”, rekao je Brajović novinarima u parlamentu, nakon premijerskog sata.

{youtube}KrKEwygc6FI{/youtube}

On je ocijenio da Aerodromi Crne Gore mogu sami finansirati svoj razvoj iz kredita.

“Možemo da vidimo kakve su to ponude i o čemu se radi. Stav SD-a je da država ima mehanizam i mogućnosti, da Aerodromi imaju potencijala da sami finansiraju svoj razvoj iz kredita koji oni vraćaju, bez državnih garabncija”, kazao je Brajović.

“Ponosan sam što sam otkrio malverzacije”

Brajović nije želio da komentariše Izvještaj Državne revizorske insitucije (DRI) u kom se navodi da je parlament poslovao mimo zakonskih propisa, kazavši da je to pitanje za njegove prethodnike koji su rukovodili parlamentom.

Predsjednik parlamenta rekao je da je, kada je došao na tu funkciju, tražio da se naprave neke provjere i tada su ustanovljene malverzacije u Skupštini, i poručio da je ponosan na to.

“Ne pada mi na pamet da se izvinjavam što sam otkrio malverzacije i o tome obavijestio Tužilaštvo i policiju, ponosan sam na to”, kazao je Brajović.

Brajović je novinarima rekao da je, po dolasku na čelo Skupštine, tražio da se naprave određene provjere, i dodao da su tada ustanovljene značajne malverzacije.

“Ovo je izvještaj za 2016. godinu, a podsjetiću da sam ja izabran 24. novembra 2016. godine i od tada je počelo prepoznavanje problema u funkcionisanju pojedinih djelova Skupštine”, saopštio je Brajović.

 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Rakočević o radu policije na Cetinju: Preventivne mjere potpuno...

Očekuje da se nadležni organi što prije izjasne po pitanju eventualnih propusta u radu policije.

Kisindžer: SAD su na ivici rata sa Rusijom i...

“Na ivici smo rata sa Rusijom i Kinom zbog pitanja, čiji smo dijelomični tvorci bez ikakvog koncepta...

Đurašković posjetio povrijeđene u KCCG i OB Cetinje

“Gradonačelnik se informisao o stanju pacijenata, koje je ozbiljno, i iskazao spremnost Prijestonice da na svaki način...

Napadač na Ruždija optužen za pokušaj ubistva

"Hadi Matar, osoba odgovorna za jučerašnji napad, sada je službeno optužen za pokušaj ubistva", objavio je okružni tužitelj...

GP Nova ljevica: Da li to Abazović, Adžić i...

Iz tog pokreta pitaju, da li se to priprema “kazna i robija za Nena Kaluđerovića”?

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare