BUDI ODGOVORAN: Evidentirano deset primjedbi

U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano deset primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Građani su se žalili na nepoštovanje Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda u prostorijama kompanije Montenegro Airlines u Beogradskoj ulici u Podgorici, kao i na higijenu i različite cijene voća na rafovima i kasi u marketu u Rožajama.

Evidentirana je i prijava da preduzeće Meče-komerc iz Bijelog Polja skladišti robu mimo svih standarda, dok se kombi-vozilo prodavnice Duja komerc u Pljevljima svakodnevno parkira na trotoar, zbog čega su pješaci primorani da izađu na kolovoz.

Građani su se žalili na prodaju hrane raspoređene po trotoaru pored kontejnera i šahta kanalizacije, u Nikšiću. U odgovoru na pritužbu objašnjeno je da nije moguće obaviti kontrolu, jer je nadležnost Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove kontrola registrovanih objekata.

Evidentirane su i pritužbe na neizdavanje fiskalnih računa u kafeu Passerella u Baru i Baila baru u Pljevljima, kao i nekoliko nepotpunih u kojima nije navedeno ime preduzeća, odnosno subjekat nadzora.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Picula: Očekujem brzo formiranje i nove vlasti kojoj je...

Picula je poručio da ohrabruje izjava novoizabranog predsjednika Skupštine Alekse Bečića, koji je najavio nastavak rada na...

Đukanović – Tudik: Kao inspiracija za dalju saradnju ostaje...

“Uvjeren sam da je u prethodnom periodu napravljen pomak, naročito u oblasti bezbjednosti i odbrane. Iskazujem zahvalnost...

Budućnost kompletna, stigao Rid

Budućnost Voli je kompletna. Vili Rid, veliko pojačanje i projektovani startni centar stigao je u Podgoricu.

Darmanović: Pandemija ukazala na potrebu intenzivnije saradnje država regiona

Pored šefova diplomatija i visokih predstavnika država članica CEI-a, na sastanku su učestvovali evropski komesar za susjedsku...

Na pravu himnu montirali lažnu: Umetnuli pjesmu „Oj junaštva...

Snimak koji je objavila Fejsbuk stranica Српска ЧАСТ + Srpska ČAST nije autentičan jer je na originalno...

NAJČITANIJE

POGLED IZ BEOGRADA: “Poslije Mila gori od MILA”

Teško da bilo ko od "prosječnih" konzumenata svakakvih medijskih sadržaja i onih koji...

Blagota Mitrić o Bečićevom gafu: IZGLEDA DA JE, IPAK,...

Dragi gospodin bog, a da ko drugi, pa kad ovaj naslov pročitate iz...

DF IZGUBIO DOBIJENE IZBORE: Sada Crnom Gorom vlada 14...

Činjenica je da je Demokratski front od izbora koji su održani 30. avgusta, do juče, bio pod...

Đukanović: Nadam se da će u vremenu pred nama...

"Čestitam Dan rudara Crne Gore i Dan Rudnika uglja Pljevlja i izražavam duboko poštovanje za časnu rudarsku...

Osumnjičeni za prodaju droge: Evo ko su uhapšeni u...

Iz Uprave policije je saopšteno da su Službenici Centra bezbjednosti Podgorica u saradnji sa Posebnom jedinicom policije...

Komentari

avatar