CBCG uspješno obavljala svoju funkciju

Centralna banka (CBCG) uspješno je obavljala svoju funkciju u prethodnom periodu koji su obilježili brojni izazovi na lokalnom i globalnom planu, ocijenio je šef Kancelarije Svjetske banke (SB) za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Kristofer Šeldon.

On je na današnjem sastanku sa guvernerom CBCG, Radojem Žugićem ocijenio da je to rezultiralo dobrim stanjem bankarskog sektora.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz CBCG, bilo riječi o Strateškom partnerskom okviru za Crnu Goru Grupacije Svjetske banke za period od naredne do 2027. godine, koji je usmjeren na pružanje podrške održivijem i inkluzivnijem rastu Crne Gore.

Usvajanje tog dokumenta očekuje se u prvoj polovini naredne godine.

Žugić je zahvalio sagovorniku na podršci koju je SB pružila CBCG, u vidu tehničke pomoći za aktivnosti usmjerene na uvođenje instant plaćanja i pripremu Zakona o digitalnoj imovini, kao i na izradi analize transponovanja platne regulative i spremnosti Crne Gore za uključenje u SEPA sistem plaćanja.

„Dogovoren je nastavak komunikacije i saradnje u cilju daljeg snaženja otpornosti finansijskog sektora i stvaranja preduslova za dinamičniji rast domaće ekonomije“, navodi se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Komnenović: Trajektnu liniju da preuzmu Opštine Tivat i Herceg...

Nakon što je aktuelizovana priča o stavljanju van snage zaključak Vlade iz 2019. kojim je “Pomorskom saobraćaju”...

Nikolić: Evropa sad da pokaže principijelnost i ne formira...

“Pa ipak, da podsjetimo na određene činjenice. Zahvaljujući glasovima birača Demokratskog fronta Spajić i Milatović su uopšte...

Letovi sa tivatskog preusmjereni na podgorički aerodrom zbog jakog...

U pitanju su četiri leta, tri za Beograd i jedan za Istanbul. Takođe i...

Nikolić: Raduje interesovanje američkih kongresmena za dinamiku unutrašnjih političkih...

“Raduje interesovanje američkih kongresmena za dinamiku unutrašnjih političkih procesa, posebno u kontekstu rasprostranjenog ruskog uticaja u regionu...

U Iranu pomilovane desetine hiljada zatvorenika

„Pomilovani su zatvorenici koji nisu optuženi za špijunažu u korist stranih agencija, direktne kontakte sa stranim agentima,...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare