Cijene nekih namirnica snižene gotovo 40 odsto; Đurović: Građani će osjetiti benefite

Građani su zadovoljni početkom akcije ''Stop inflaciji 100+'' koja se odnosi na gotovo 150 artikla, što je, kako kažu više nego dobrodošlo.

Akcija će trajati do kraja godine, a nakon dužeg vremena građani su zadovoljno punili korpe.

Ovo su neke od izjava građana za TVCG:

Sada je više proizvoda i više kvaliteta.

Ovoga puta zadovoljna sam, za sad, pa ćemo vidjeti u buduće.

Za početak dobro i biće dobro, ako ovako podrži.

U svakom slučaju bolje, oduševljeni smo, svaki boljitak je dobar.

Olakšaće sigurno naročito budžete onih sa niskim primanjima.

A viša će i prodaja biti, tako da će i država imati koristi. Liste proizvoda obuhvaćene akcijom nijesu konačne i biće proširene, a osim robe široke potrošnje možete kupovati i bijelu tehniku.

Prema podacima Ministarstva ekonomskog razvoja, cijene pojedinih namirnica snižene su gotovo 40 odsto.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović očekuje da će ova akcija koja je sveobuhvatnija u odnosu na prethodnu dati bolje rezultate.

“Moram reći da su uključeni brojni premium brendovi i to je da negdje kažem bila uslovno rečeno zamjerka prošli put. Sada je prerano da kažem koliko će uticati na smanjenje inflacije, sigurno da hoće ono što je najbitnije da će građani kupovinom osjetiti razliku i benefite ove akcije u odnosu na prethodni period“, kazao je Đurović za TVCG.

A prema zvaničnim podacima, tokom prve akcije, od marta do juna, stopa inflacije se prepolovila.

Trgovci su dužni da definišu listu od najmanje 100 proizvoda za koje će sniziti cijene tako što će utvrditi maksimalnu maloprodajnu i veleprodajnu maržu u visini od pet odsto, dok za trgovce koji imaju ispod 100 zaposlenih, antiinflaciona korpa podrazumjeva listu od najmanje 50 proizvoda.

Proizvodi iz antiinflacione korpe će se obilježavati na identičan način kao i u prethodnoj akciji Stop inflaciji, koja je trajala od kraja marta do kraja juna ove godine.

Za trgovce koji prodaju specifičnu vrstu robe – poput tehnike, kozmetike i slično, antiinflaciona korpa će biti prilagođena toj vrsti proizvoda.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare