Crnogorci ne mogu na kruzere: Crna Gora na sivoj listi do 30. juna

Kruzing putovanja se polako vraćaju, naši građani se uveliko interesuju, ali pošto smo na sivoj epidemiološkoj listi, nije im dozvoljen ukrcaj, bez bez obzira da li su vakcinisani ili imaju negativan PCR test.

-Ta odluka Evropske unije važi do 30. juna, a nakon toga se nadam da će i našim građanima omogućiti kruzing putovanja, kao i susjedima Hrvatima i Slovencima – kazao je Pobjedi direktor turističke agencije ,,Allegra Montenegro“ Mihailo Vukić.

Dogovori

Naveo je da je za 17. jun najavljeno uplovljavanja kruzera kompanije MSC u Kotor, ali je otežavajuća činjenica što se još ne znaju protokoli i procesi.

– Imali smo par sastanaka sa ljudima iz MSC, predsjednikom Opštine Kotor i sa Lukom Kotor, pa se nadam da će se to na vrijeme riješitii da će kompanije tačno znati što ih očekuje u Kotoru – kazao je Vukić.

Naglasio je da turoperatore zanima kakva će biti pravila prilikom dolaska u Crnu Goru i izlaska, jer smo na sivoj listi.

– Našim državljanima nije dozvoljeno putovanje u Evropu i izlazak iz Crne Gore. To nas brine, ali je epidemiološka situacija mnogo bolja, dosta ljudi se vakciniše i nadam se da će brodovi koji ispoljavaju iz Crne Gore i turisti koji idu iz Crne Gore moći da se vrate kući bez karantina – kazao je Vukić.

Vukić

On je kazao da na kruzerima sada postoje sobe za izolaciju i laboratorije za izradu PCR, brzih, antigen testova.

Protokoli

-Svi imaju velike protokole na 300 do 400 strana. Svaki detalj se zna prilikom ulasku na brod, prijave, ponašanja u restoranu, kabinama… – kazao je Vukić.

Cijela posada mora da bude vakcinisina, a zavisno od kompanije od putnika se traži ili to ili PCR test. Vukić kaže da su ove godine cijene kruzinga niže.

– Kompanija Kosta, na primjer, daje 40 odsto popusta, a MSC dozvoljava da druga osoba u kabini putuje gratis, što je bukvalno 50 odsto popusta – navodi Vukić.

Naveo je da njegova agencija ima malo posla, te da su im pomogle mjere Vlade.

– Vratili smo novac i depozite putnicima i to nas jako raduje. Još malo nam fali da sve to bude kako treba, a kad smo preživjeli ovo godinu zdravstveno preživjećemo i finansijski – poručuje Vukić.

Otkazani dolasci u Bar u junu i maju

Kazao je da se još ne zna kad će doći kruzeri u Bar.

– Kompanije Mensfild i Marela još nijesu otkazale dolaske u Bar. Trebali su neki brodovi da dođu u junu i maju, ali to je za sada otkazano. Očekujemo da će uplovljavanja planirana za jul i avgust biti redovna – kazao je Vukić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Radojević: Demokrate i URA da se jasno odrede o...

“Od Kovačevića koji pripada političkom subjektu koji je svoj odnos prema genocidu u Srebrenici više puta i...

Damjanović: Vlada bez ideja i rješenja prepisuje kao loš...

"Prva sjednica Savjeta kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, održana je u decembru 2019. godine, upravo na...

Bošković: Vučićeva manipulacija sadržajem Rezolucije služi za unutrašnju upotrebu

“Pošto je gotovo nemoguće da predsjednik susjedne države nije vidio u cjelosti tekst Rezolucije o genocidu u...

Borović: Srbija da prestane da prijeti i omalovažava Crnu...

Borović je agenciji Beta kazao da se u Rezoluciji o Srebrenici, koju je prije dva dana usvojio...

TO Podgorice manifestacijom “Joga u prirodi” obilježava Međunarodni dan...

"Manifestacija se organizuje u saradnji sa NVO Art of Living sa kojom TO Podgorica sarađuje od 2013....

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare