Davidović čeka odgovor Vlade, Abazović tvrdi da su mu izašli u susret

Nikšićki biznismen i kandidat za preuzimanje Željezare Miodrag Daka Davidović kazao je da je dao rok državi i institucijama da mu do danas u 14 sati odgovore na tri zahtjeva koja je uputio a odnose se na namjeru da se u Željezarino vlasništvo vrate kamenolom Budoš, jezero Liverovići, kao i da se Davidoviću omogući da za potrebe fabrike sam proizvodi struju.

Odgovarajući na pitanja novinara, premijer Abazović je kazao da je Vlada izašla u susret Davidoviću u onome što su bili njegovi zahtjevi, koji su, kako kaže, bili racionalni.

”Znam da smo sa ministrom finansija Damjanovićem, ministrom Đurovićem a i sa ministarkom prostornog planiranja i ministrom poljoprivrede uradili sve da se zaokruži biznis plan za Željezaru.  Ostalo je da Davidović dogovori detalje sa turskim vlasnikom. Mi smo spremni da pomognemo zbog radnika, želimo da oživimo Željezaru, to je ideja i u tom smislu puna podrška”, kazao je Abazović.

Dodaje da država ne može dogovor između dvije kompanije dovesti do kraja ako oni ne nađu zajednički jezik.

U međuvremenu, radnici nikšićke Željezare Toščelik ušli su u fabriku, popeli se na krov i dali rok do 18 sati da se konkretno kaže šta će biti sa tom fabrikom, prenosi RTNK.

Predstavnik radnika Ivan Vujović rekao je da traže od potencijalnog kupca Miodraga Davidovića da kaže da li preuzima Željezaru ili ne, te da ne žele više da čekaju.

”Čekali smo dugo, ako Davidović nije sposoban, jeste država. Do 18 sati čekamo odgovor Davidovića i vlade”, kazao je Vujović.

Radnici su ranije najavili da su, ako ne dođe do pregovora, spremni na  svaki vid radikalizacije protesta.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Advokat porodice Zvicer negirao navode da je vođa kavačkog...

"Demantujem kao advokat porodice da je Radivoje Zvicer ubijen i ranjen. Porodica je videla natpise u medijima...

Opština Bar: Starobarski bedemi i objekti u Starom Baru po...

Zahvaljujući projektnim aktivnostima osvjetljen je sjeverni i jugozapadni bedem u dužini od 266m, Centar za posjetioce (Carinarnica),...

U Iranu uhapšeno devetoro stranaca u vezi sa demonstracijama...

U saopštenju koje je prenjela državna novinska agencija Irna, ministarstvo tvrdi da su među uhapšenima državljani Njemačke,...

Panamski istražitelji provjeravaju da li je u antentatu ubijen...

Prema nezvaničnim informacijama Standarda u toku je vještačenje i utvrđivanje indentiteta, a crnogorska Uprava policije čeka zvanične...

Čile: Urušila se tribina puna navijača (VIDEO)

Prema navodima medija više od deset osoba je povrijeđeno, srećom niko nije u životnoj opasnosti, a akcija...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare