EPCG: Milion eura za Prvu fazu kružne saobraćajnice u Plužinama

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) nastavlja da realizuje obaveze prema sredinama u kojima valorizuje energetske potencijale, kazao je izvršni direktor kompanije Nikola Rovčanin koji je boravio u Plužinama, gdje je, zajedno sa direktorom HE Piva Radomirom Radonjićem i izvođačem radova, obišao upravo završenu prvu fazu kružne saobraćajnice.

Taj projekat je realizovan sredstvima koja, shodno ugovoru sa Opštinom Plužine, izdvaja EPCG.

Izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin  istakao je da izvršeni radovi pružaju mnogo razloga za zadovoljstvo, naglašavajući da će kompanija nastaviti da sarađuje sa Opštinom Plužine, u obostranom interesu.

„Ono što se čekalo četiri godine, završili smo za četiri mjeseca. EPCG nastavlja da realizuje obaveze prema sredinama u kojima valorizuje energetske potencijale. HE „Piva“ je veoma važno postrojenje za našu kompaniju i cio elektroenergetski sistem i razumije se da ćemo, održavajući taj pogon, voditi računa i o sredini u kojoj se on nalazi. Nadam se da će ova vrijedna investicija biti na korist građanima Plužina i služiti turističkom potencijalu ove opštine. Odgovornost prema sredinama u kojima privređuje svakako je nešto što predstavlja imperativ poslovanja naše kompanije“, naglasio je Rovčanin.

Glavni finansijski direktor EPCG, Miro Vračar, govorio je o finansijskim aspektima saradnje.

„Godine 2010. potpisan je Ugovor o realizaciji preostalih obaveza EPCG prema opštini Plužine nastalih po osnovu izgradnje HE „Piva“. Predviđeno je da se uloži preko 11 miliona eura, a do sada su realizovani projekti u vrijednosti od 4,5 miliona eura. Neke od značajnijih investicija su sanacija vodovoda, rekonstrukcija raskrsnice na ulazu u Plužine, sanacija pristaništa, rekonstrukcija i asfvaltiranje puta do sela Brljevo, uređenje prostora ispred upravne zgrade HE „Piva“ te rekonstrukcija ulica Baja Pivljanina i Lazara Sočice. Djelimično su realizovani radovi u okviru obaveze uređenja prostora u naselju prema DUP-u, zatim troškovi eksproprijacije nepokretnosti, izgradnja kolektora sa prečistačem otpadnih voda te izrada projektne dokumentacije za uređenje naselja. Što se tiče radova na I fazi kružne saobraćajnice, shodno ugovoru sa Erlangom iz 2018. godine, izdvojeno je oko 1.086.000 eura za izvođenje radova, a utrošeno je i 45.500 eura za projektantsko-konsultantske usluge, te 8.000 eura za nadzor, dok je po osnovu eksproprijacije je izdvojeno 608.000 eura. Očekujemo da krajnji troškovi za izvođenje radova, ne računajući eksproprijaciju, budu oko 1,3 miliona eura“, kazao je Vračar.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD-LP: Suverenističke partije da formiraju vlast koja će raditi...

"Svojim glasom, pokazali ste da vrednujete ne samo naš doprinosdosadašnjim rezultatima u lokalnoj vlasti, već ste i...

Bošković o izborima u tri opštine: Uzeli smo 37...

"U tri opštine koje predstavljaju Crnu Goru u malom, uzeli smo 43% glasova ili 37 mandata više...

Smolović: Pokušaćemo da povećamo koalicioni kapacitet i formiramo buduću...

"Naša ambicija je bila da samostalno vršimo vlast, međutim okolnosti su bile druge. Ne možemo reći da...

Eraković: Otvoreni smo za formiranje vlasti u sve tri...

DPS je još jednom potvrdila dominaciju. " Osvojili smo između 40 do 50 glasova...

SD: Državotvorne partije da formiraju vlast u sve tri...

“Nastavićemo da pružamo važan doprinos očuvanju državnog dostojanstva koje odlazeća vlast već punu godinu vrlo svjesno na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare