Fond za inovacije počinje sa radom, Vasilije Čarapić predsjednik Odbora direktora

Fond za inovacije počinje sa radom, a osnovala ga je država kao krovnu institucija za implementaciju mjera i programa inovacione politike namijenjene malom i srednjem preduzetništvu i ima ključnu ulogu u transferu tehnologija s javnih naučno-istraživačkih institucija na preduzeća, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja (MEK).

Konstitutivna sjednica Odbora direktora Fonda za inovacije Crne Gore održana je juče u prostorijama Ministarstva ekonomskog razvoja.

Vlada Crne Gore je 9. septembra za članove Odbora direktora Fonda za inovacije imenovala: mr Vasilija Čarapića, mr Milicu Marković, mr Ivanu Pejović, prof. dr Snežanu Šćepanović i prof. dr Igora Đurovića.

Za predsjednika Odbora direktora danas je izabran mr Vasilije Čarapić, a kao vršilac dužnosti izvršnog direktora imenovana je dr Bojana Femić-Radosavović.

”Opšti cilj Fonda za inovacije će biti podsticanje ekonomskog rasta i konkurentnosti Crne Gore podizanjem inovativnosti crnogorske privrede”, navedeno je u saopštenju MEK-a.

Prvi pozivi za dodjelu sredstava od strane Fonda mogu se očekivati u prvoj polovini naredne godine, do kada će biti završen kadrovski, dokumentacioni i programski okvir za funkcionisanje Fonda.

Svečanom dijelu sjednice prisustvovali su ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović i državna sekretarka Milena Lipovina-Božović.

” Očekujemo da će Fond za inovacije značajno uticati na povećanje konkurentnosti crnogorske privrede i na ekonomski rast. Drago mi je što je uspostavljen sistem za sprovođenje inovacione politike koji čine Fond za inovacije, Naučno-tehnološki park, Savjet za inovacije i pametnu specijalizaciju i Kancelarija za transfer tehnologija koju planiramo da otvorimo, kroz koji će biti obezbjeđivana i realizovana sredstava za podsticanje inovacione djelatnosti”, kazao je tom prilikom Milatović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

FDA: Koristi od vakcinacije djece protiv Kovida 19 značajno...

Saopštenje dolazi pošto se očekuje da će panel spoljnih stručnjaka u utorak glasati da li da preporuči...

Regija na rubu sukoba: Bajden šalje moćnu petorku da...

Lidere brine i uloga Rusije koja bi već za nekoliko dana mogla, za početak, zadati težak diplomatski...

BANA: Abazoviću na sastanku predat spisak zahtjeva

Ukazali su da je u posljednje vrijeme, kako tvrde, sve više izraženo podizanje betonskih i metalnih krstova...

DPS Žabljak: Nova kadrovska struktura spremna da se uhvati...

"Na konferenciji je učestvovao 81 delegat i izabran je novi saziv Opštinskog odbora. Osim novoizabranih 50 članova,...

Završen prvi CBCG FinTech Hackaton: Prva nagrada za tim...

Kako je saopšteno iz CBCG, prvu nagradu, u iznosu od 3. 000 eura, osvojio je tim “Budućnost”...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare