test

Ibrahimović: Crna Gora uložila značajna sredstva u valorizaciju Đalovića pećine, važno nastaviti sa radovima na putu Gubavač-Bistrica

Standard

20/06/2022

22:44

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović posjetio je danas opštinu Bijelo Polje i tom prilikom se sastao sa predsjednikom opštine Petrom Smolovićem sa saradnicima.

“U Bijelom Polju se u proteklom periodu dosta radilo. Maksimumom raspoloživih kapaciteta smo, u proteklom periodu, uspjeli da realizujemo velik broj projekata na različitim nivoima, a za nastavak radova na preostalim projektima neophodna je podrška 43. Vlade, a naročito u vezi nastavka radova na lokalnom putu Bistrica-Gubavač, što će doprinijeti valorizaciji bistričkog kraja čiji se potencijal ogleda u turističkim i poljoprivrednim predispozicijama da doprinesu sveukupnom razvoju sjevernog regiona”, saopštio je Smolović.

Ibrahimović je kazao da projekti putne infrastrukture koji se realizuju na sjeveru Crne Gore, uz, ističe, razvojne projekte koje je započela 41. Vlada, predstavljaju osnovni preduslov regionalnog razvoja i razvoja cijele države.

“Zato nam je neophodna brža realizacija ovakvih projekata na sjeveru kako bi zajedničkim zalaganjima doprinijeli rastu i razvoju privrede sjevera Crne Gore i stvorili preduslove za ostanak na sjeveru”, istakao je potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i dodao da će stanovnici Bistrice, u čije se razvojne potencijale i sam danas uvjerio, imati punu podršku Vlade koja će nastojati da riješi problem obustave radova na putu Bistrica-Gubavač.

Ibrahimović je sa Smolovićem obišao put Gubavač-Bistrica.

“Danas sam sa predsjednikom opštine Bijelo Polje Petrom Smolovićem i saradnicima obišao put Gubavač-Bistrica i uvjerio se da je put u zaista lošem stanju i da su učestali protesti mještana opravdani. Želim apostrofirati da je država Crna Gora uložila značajna sredstva u valorizaciju jednog velikog turističkog potencijala kakav je Đalovića pećina. Jako je važno nastaviti sa radovima na lokalnom putu Gubavač – Bistrica jer pored direktnih ekonomskih efekata mi očekujemo i sporedne efekte kroz razvoj seoskog turizma i poljoprivrede, te očekujemo da će ovaj prelijepi kraj sigurno živnuti kada počnemo da koristimo nažalost nedovoljno iskorišćene potencijale bistričkog kraja i Đalovića pećine”, saopštio je Ibrahimović mještanima bistričkog kraja sa kojima je u centru Bistrice imao direktan i otvoren razgovor.

Ministar kapitalnih investicja je saopštio da će na prvoj narednoj sjednici informisati Vladu o rezultatima posjete Bijelom Polju i da je za razvoj sjevera i Crne Gore neophodno u što skorije vrijeme početi sa aktivnostima na iznalaženju rešenja za realizaciju rekonstrukcije puta Gubavač – Bistrica i cijelog projekta valorizacije potencijala Djalovića pećine, te se nada da će Vlada naći razumijevanja i rešavanje problema vezanog za ovaj putni pravac svrstati među prioritetne zadatke koje ima pred sobom.

Izvor: cdm

Ostavite komentar

Komentari (0)