Ibrahimović sa delegacijom San Marina: Crna Gora maksimalno posvećena intenziviranju privredne saradnje

Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija, Ervin Ibrahimović prisustvovao je danas poslovnim razgovorima koje je organizovala Privredna komora Crne Gore, a u okviru službene posjete delegacije San Marina našoj zemlji.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kapitalnih investicija, na samom početku razgovora Ibrahimović je istakao da je Crna Gora maksimalno posvećena intenziviranju privredne saradnje sa svim zemljama, naročito u onim okolnostima u kojim ta saradnja rezultira povećanjem obima teretnih tokova preko naše zemlje.

“Saradnja na polju realizacije infrastrukturnih projekata koja mora biti praćena još snažnijim regionalnim privrednim inicijativama, ali i inicijativam koje će rezultirati zajedničkim nastupom malih zemalja na tržištu, naš su visoki prioritet. Crna Gora je posvećena koridorskom razvoju od Bara, prekogranice sa Srbijom, Beograda do Budimpešte i Bukurešta, uz podsticanje intermodalnosti i integrisanih logističkih rešenja”, saopštio je Ibrahimović.

Bilateralni sastanak potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj Ervina Ibrahomovića i ministra ekonomskog razvoja Gorana Đurovića sa Fabijom Rigijem, ministrom industrije, zanatstva i trgovine, tehnoloških istraživanja za pojednostavljivanje propisa Republike San Marino održan je danas u Vili Gorica.

Ibrahimović je na početku razgovora upoznao sagovornika sa ključnim planovima koji su pred Crnom Gorom, kao i sa stanjem u sektorima energetike i saobraćaja.

On je takođe pozvao potencijalne investitore iz San Marina, na osnovu čijih bi se interesovanja, u kasnijem periodu,uzvratila posjeta San Marinu, da razmotre konkretne korake za formalizovanje saradnje između dvije prijateljske zemlje potpisivanjem posebnog sporazuma.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović istakao je da Crna Gora i Republika San Marino imaju čvrste osnove za jačanje partnerstva u bojnim oblastima, a naročito u oblasti ekonomije i turizma. On je dodao da je upravo ova posjeta dobra prilika za iniciranje pregovora za zaključivanje novih sporazuma kako bi, prije svega, uspostavili dobar institucionalni okvir i definisali konkretne modalitete za unapređenje ekonomske bilateralne saradnje ,ali i da zajedničkim djelovanjem skrenemo pažnju međunarodne zajednice na ozbiljne probleme sa kojima se cijeli svijet suočava, kao što su ekološke i ekonomske ranjivosti.

“Kada se u globalnoj ekonomiji male države udruže one mogu igrati važnu ulogu, posebno u okviru multiratelarnih ekonomskih institucija koje karakteriše sistem zasnovan na pravilima, koji postavlja jednake uslove za sve države”, saopštio je Đurović.

Resorni ministri su razmijenili stavove po osnovu stanja u ekonomijama dviju partnerskih zemalja i apostrofirali niz izazova koje je nametnula delikatna geopolitička situacija čija refleksija prožima privredne sektore na svim nivoima, te se usaglasili da su zajedniči projekti zamajac ka osnaženju postojeće dobre saradnje dvije zemlje.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuksanović Stanković: Car je go;Abazović : Imaju li Raško...

"Pogledajte ga molim vas građani CG. Sva sublimacija politike vlade Dritana Abazovića je - car je go",...

Adžić se smijao Mugoši, on mu poručio da bi...

"U trenutku kada 68 od 81 poslanika traži smjenu njegove Vlade, to je dovoljan razlog da podnese...

Abazović predstavio inicijativu za rekonstrukciju Vlade: Osnaživanje borbe protiv...

"Iskazujemo spremnost za rekonstrukciju na sledećim političkim principima. -Vlada će dodatno osnažiti borbu protiv...

Abazović nudi DF-u i DCG ulazak u Vladu: Spreman...

Abazović je navodno dao ponudu DF-u i Demokratama da uđu u Vladu, odnosno da dobiju ministarske pozicije...

Čanak crnogorskim poslanicima: Ne dajte mu da pobjegne

"Poruka svim prijateljima Crne Gore, poslanicima u parlamentu Crne Gore i svima kojima je Crna Gora na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare