Izvoz boksita 59 miliona

Konzorcijum kompanija Uniprom i Uniprom metali, u vlasništvu nikšićkog biznismena Veselina Pejovića, je do sada platio 480 hiljada eura po osnovu koncesije za eksploataciju crvenih boksita i u preplati je 95,4 hiljade eura, saopšteno je iz Poreske uprave.

 

Prema podacima Monstata za 11 mjeseci ove godine, proizvodnja u sektoru vađenje ruda i kamena je povećana 147,3 posto, dok je izvoz crvenih boksita iznosio 58,9 miliona eura i povećan je za čak 66,7 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Vlada je 30. septembra 2015. zaključila ugovor sa ovim konzorcijumom o koncesiji za eksploataciju boksita za ležišta Zagrad, Đurakov do II, Štitovo II i Biočki stan.

“Ugovorom je utvrđen stalni dio koncesije za prvu i drugu godinu od po 303,96 hiljada eura, dok je rješenjem od 30. maja ove godine konzorcijum zadužen po osnovu promjenljivog dijela koncesione naknade za 2016. godinu od 328,6 hiljada eura”, kazali su Pobjedi iz Poreske uprave i naglasili da su sve dospjele obaveze po ovom osnovu izmirene.

“Konzorcijum je izmirio i dospjeli prvi dio stalne koncesione naknade za ovu godinu od 151,98 hiljada eura, dok drugi još nije dospio za plaćanje”, naveli su iz Poreske uprave i dodali da je konzorcijum 95,4 hiljade eura u preplati.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Danas oblačno, povremeno kiša

Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku biće uglavnom suvo. Kako je...

Kun: Da zajednički stvaramo bolju budućnost Kine i Crne...

Piše: Fan Kun, ambasador Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Razvoj...

Putin proglasio aneksiju: Rusija od sada ima četiri nove...

Putin na Crvenom trgu: Pobijedićemo, Rusija ovim ljudima otvara svoje srce  Ruski lider Vladimir...

Advokat porodice Zvicer negirao navode da je vođa kavačkog...

"Demantujem kao advokat porodice da je Radivoje Zvicer ubijen i ranjen. Porodica je videla natpise u medijima...

Opština Bar: Starobarski bedemi i objekti u Starom Baru po...

Zahvaljujući projektnim aktivnostima osvjetljen je sjeverni i jugozapadni bedem u dužini od 266m, Centar za posjetioce (Carinarnica),...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare