Jandreoski: Direktni letovi iz Saudijske Arabije, pregovori sa Amsterdamom

Aerodromi Crne Gore nastojaće da premoste izostanak letova iz Ukrajine i Rusije otvaranjem novih ruta, među kojima je npr. direktna linija sa Saudijskom Arabijom čija bi low cost avio kompanija Flynas uskoro trebalo da počne da leti tri puta sedmično ka Podgorici i Tivtu - kazao je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Goran Jandreoski.

On je već od naredne sedmice najavio i zvanične razgovore i u Amsterdamu, kako bismo i Holandiju direktno povezali sa Crnom Gorom.

On je na panelu uoči početka Aviation Event-a, čiji je domaćin međunarodni aerodrom Kluž u Rumuniji, saopštio da su Aerodromi Crne Gore ostvarili i za 50 odsto bolje rezultate u oblasti generalne avijacije (mali poslovni ili privatni vazduhoplovi) u odnosu na 2019. godinu.

On je u Klužu, kako s enavodi u saopštenju, predstavio ne samo potencijale Aerodroma Crne Gore već i kompletne države. Jandreoski je ukazao na luksuzne rizorte na crnogorskom primorju, ali i na sva prirodna bogatstva sjevera države.

Jandreoski je skrenuo pažnju i na značaj zajedničkog regionalnog predstavljanja svih kapaciteta zemalja Zapadnog Balkana trećim stranama.

Video prezentaciju održaće komesarka EU za saobraćaj, Adina Valean, a okupljenima će se obratiti i generalni direktor Međunarodnog savjeta aerodroma na svjetskom nivou, Luis Felipe de Oliveira. Najavljeno je i učešće potpredsjednika Međunarodne asocijacije za vazdušni transport (IATA), Rafaela Švarcmana.

Osim izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, događaju će, između ostalih, prisustvovati i izvršni direktor Wizz Air-a, Jozef Varadi.

U Klužu danas počinje Aviation Event kom prisustvuje vrh svjetske avio-industrije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

HOROSKOP ZA 28. NOVEMBAR

Ovan Posao: Dosta obaveza najrazličitijih je pred Ovnovima, pa će biti neophodno da se...

Abazović čestitao Rami Dan nezavisnosti Albanije

Predsjednik Vlade Dritan Abazović čestitao je albanskom premijeru Ediju Rami 28. novembar, Dan nezavisnosti Republike Albanije.

Ilibašić: Plate zatvorskih službenika najmanje u regionu

Iz Sindikata UIKS-a saopštili su da u jeku stalnog pisanja medija o dešavanjima u UIKS-u,smatraju da treba...

GI “21. maj”: Maligni duh tzv. podgoričke skupštine i...

“Pod političkim, propagandnim i finansijskim pokroviteljstvom tadašnje srpske vlade i uz prisustvo srpske okupacione vojske izvršena je...

POLICIJA U SUKOBU SA EKSTEMISTIČKOM GRUPOM – Opsada hotela...

"Teroristi su blokirani u jednoj prostoriji hotela, a snage bezbjednosti privode kraju operaciju", rekao je zvaničnik službe...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare