Karisma preuzima 21 radnika i traži 440 novih

HTP Ulcinjska rivijera

Kompanija Karisma koja je sa Vladom potpisala ugovor o zakupu dijela imovine HTP Ulcinjska rivijera potvrdila je juče Vijestima da će preuzeti u prvoj fazi samo 21 zaposlenog radnika u tom preduzeću. Umjesto stalno zaposlenih, prema oglasima objavljenim na veb sajtu agencije za zapošljavanje prekoveze.me, Karisma sada traži 440 radnika.

Kako je navedeno u oglasu ove radnike traže za budući hotel Holiday Village u Ulcinju (sadašnji Belvi i Olimpik) i njihov Mini boutique hotel Karisma u Kotoru, ne navodeći koliko radnika se odnosi na koji hotel.

Oglasom traže 60 sobarica, po 50 konobara i pomoćnih kuvara, po 40 kuvara i pomoćnog osoblja u kuhinji, barmena-šankera, pomoćnih kuvara i higijeničarki traže po 30. Potrebno im je i 20 radnika održavanja, 15 baštovana, 10 radnika u vešeraju, kao i pet šefova restorana, tri domaćice hotela, po dva šefa kuhinje, recepcije i održavanja i jednog IT menadžera.

U ulcinjskoj kompaniji sada je stalno zaposlen 81 radnik, a neizvjesna je sudbina preostalih 60 radnika u što do prije neki dan nijesu vjerovali ni u sindikatu tog preduzeća, niti među radnicima. Njihov radni odnos ostaje u Ulcinjskoj rivijeri, ali više neće imati radna mjesta u hotelima Belvi i Olimpik.

Pitanje socijalnog programa nije bilo obuhvaćeno tenderskim pozivom, saopštili su Vijestima iz Karisme odgovarajući na pitanje da li su u svojoj ponudi Vladi dali socijalni program za radnike HTP Ulcinjska rivijera.

Sastavni dio ugovora potpisanog sa Vladom je spisak radnika koje će pruzeti. U njemu su imena devet radnika hotela Belvi i 12 radnika Olimpika.

Činjenica da Karisma Hotels & Resorts, kao jedan od lidera u segmentu tržišta koje pokriva, zapošljava preko 8.500 radnika širom svijeta, najbolje ilustruje napore grupacije da investiranjem u lokalnu zajednicu i širenjem broja radnih mjesta, pruži brojne prilike za rad lokalnom stanovništvu. Inicijalno smo u prvoj fazi preuzeli 21 zaposlenog, ali će rizort, nakon realizacije razvojnih faza projekta, zapošljavati preko 470 radnika“, saopštili su iz Karisme.

Kvalitetna i edukovana radna snaga, kako navode, ključ su njihovog uspjeha, a kako je raditi u Karismi, napominju, svjedoči činjenica da se nalaze na prestižnoj listi Great Place to Work, koja predstavlja listu kompanija sa najboljim uslovima za rad zaposlenih.

Korist grada i Rivijere biće mnogo veća

Što se tiče visine godišnje zakupnine, iz Karisme su saopštili da minimalna iznosi 450.000 eura, ali će ona kroz razvojne faze i uvećanje prihoda biti znatno viša.

Takođe, mora se uzeti u obzir da Karisma investira preko 31 milion eura u objekte koji nijesu u našem vlasništvu, dakle u prosjeku više od milion eura godišnje, ako se uzme u obzir kompletan period zakupa. To su bespovratna ulaganja. Da ne bi bilo dileme, novoizgrađeni objekti će od prvog dana biti u vlasništvu društva HTP Ulcinjska rivijera, čime će biti uvećana njena vrijednost“, naveli su iz kompanije.

Kazali su i da kada se uporede sadašnji rezultati hotela Olimpik i Belvi, biće jasno šta Ulcinjska rivijera i grad Ulcinj dobijaju projektom Holiday Village Montenegro.

Zajedno sa TUI-jem Karisma dovodi toliko željene goste iz zapadne Evrope u Ulcinj, i to već na proljeće 2018, naveli su iz Karisme.

 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Huter: Đurašković spinovima ponižava sebe i funkciju koju obavlja

On je reagovao na izjavu gradonačelnika Cetinja Nikole Đuraškovića koji je kazao da "Huter treba da vrati...

Sjutra pretežno sunčano

Na sjeveru se ujutru po kotlinama očekuje magla, a popodne je u planinama ponegdje moguća kratkotrajna nestabilnost.

Odbijena žalba: Vrhovni sud stavio tačku na slučaj eventualnog...

Time je najviši sud potvrdio odluku Tužilačkog savjeta od 15. juna i odbio kao neosnovanu žalbu zamjenice...

Brutalno isprebijali tri brata pa rekli da im je...

Krivično su prijavljeni da su oko tri sata ujutro obavljajući zaštitarsku djelatnost počinili krivično djelo nasilničkog ponašanja...

Injac: Zalagaću se da Gradsko pozorište nosi ime po...

"Cijenim stvaralaštvo izuzetnog umjetnika Jagoša Markovića, kojim je obogatio crnogorsku kulturu.Zalagaću se da Gradsko pozoriste nosi njegovo...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare