Izvor:RTCG

Kotor: Vratili se izletnici, niču novi hoteli

Utiske o ljetnjoj sezoni sumiraju i u Kotoru. Sezonu je obilježio povratak izletnika koji su izostali u protekle dvije godine, ali i početak gradnje novih hotela najvećih svjetskih hotelskih lanaca. Nakon dolaska Hajata na Markov rt, ovih dana je u u blizini Starog grada počela gradnja hotela Meriot.

“Započeto je sa izgradnjom hotela visoke kategorije iz lanca Marriot. To je velika stvar za naš grad ali donosi inešto što je opterećenje, tj. smanjen broj parking mjesta ali vjerujem da ćemo se do sljedećeg ljeta pripremiti”, ističe Vladimir Jokić predsjednik Opštine Kotor.

I pored nešto manjeg broja gostiju zbog kovid protokola, finansijski efekti ovogodišnje sezone u Kotoru su zadovoljavajući jer je već ostvareno od 60 do 80 odsto planiranih prihoda a potsezona će prema najavama potrajati.

“Kotor je vjerovatno prvi grad u Crnoj Gori koji ne mora više da govori o sezonalnom karakteru turizma, dakle nama sezona ne traje samo tokom ljeta nego traje od dolaska prvih izletnika i prvih kruzera, što je već u martu mjesecu, i završava negdje u novembu, decembru”, istakao je Jokić.

Kada je naplata boravišne takse u pitanju, mi smo već na nekih 80 odsto ostvarenog što je jako dobro, turistička taksa je takođe na vrlo dobrom nivou”, navodi Jovan Ristić vd direktora Turisticke organizacije Kotor.

Neizbježna ljetnja izletnička destinacija ne samo u Crnoj Gori trebalo bi da sa dolaskom velikih lanaca postane turistički centar svih 365 dana u godini.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuković: Očekujemo trijumf Đukanovića u drugom krugu

„Očekivali smo ovakav ishod i zato što su naše projekcije bile da idemo do 35 odsto, jer...

Radu Miloševiću produžen pritvor još tri mjeseca

“Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore od 17.03.2023. godine za...

Odović: Naše tvrdnje da je Spajić nezakonito diskvalifikovan, potvrdile...

Naime, u zključcima ODIHR-a se navodi da, “DIK nije potvrdio kandidaturu g. Spajiću, pozivajući se na kontradiktorne...

Penzionisani Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković riješio da se...

Stanković je skoro 45 godina radio na poslovima pravne struke, a po sili zakona penzionisan je sa...

CeMI: Vjerske zajednice se miješale u izborni proces, institucije...

Izborni dan protekao je u mirnoj atmosferi, a karakter i obim nepravilnosti nisu ugrozili regularnost izbornog proces,...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare