Marković i Radulović na gradilištu Holliday Village Montenegro: Očekuje se zapošljavanje 400 Ulcinjana

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je u pratnji ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića gradilište turističkog kompleksa Holliday Village Montenegro u Ulcinju koje na osnovama nekadašnjih hotela Belvi i Olimpik gradi kompanija Karizma i čije je otvaranje predviđeno za april ove godine.

„Impresioniran sam time da ćemo na proljeće imati veličantven objekat sa ozbiljnim saržajima i jednom od najboljih turističkih ponuda ne samo na Ulcinjskoj rivijeri nego i na cijeloj obali. Ovo je projekat koji ne samo da doprinosi novoj turističkoj ponudi već će i dovesti do novih zapošljavanja i biće podsticajan za nove investicije u Ulcinju. Veoma sam zadovoljan, čestitam invesitorru. Pozdravljam napore našeg Ministartva. Crna Gora nastavlja da realizuje projekte koji će je na turističkoj mapi činiti prestižnom“, rekao je Marković nakon obilaska gradilišta.

Direktor razvoja Karizme Nemanja Kostić se zahvalio premijeru i ministru turizma na bezrezervnoj podršci rekavši da prodaja ide izuzetno dobro, da je prodato već 52 odsto resursa.

“Rekao je da su na projektu angažovani domaći resursi i da očekuje da ovaj, prvi projekat Karizme u Crnoj Gori, privuče nove investirore”, saopšteno je iz Vlade.

Pavle Radulović je, kako navode, istakao činjenicu da će zahvaljujući ovom turističkom rizortu biti uskoro otvoreno 400 novih radnih mjesta.

„Ono što posebno raduje je broj novozaposlenih. To je otprilike 400 ljudi u prvoj iteraciji, a taj se broj može popeti i do 1.000 kada se projekat kompletira za pet ili šest godina“, kazao je Radulović ističući da slijedi i otvaranje centra za obuku kadrova u turizmu.

“Uz činjenicu da je angažovana lokalna operativa zadovoljni smo što sav novac koji se troši u investiciji ostaje u Crnoj Gori“, rekao je Radulović.

Ministar je rekao da kompleks porodičnog odmaranja predstavlja prvijenac u Crnoj Gori i na Jadranu uopšte.

„Čestitam kompaniji Karizma, u rekordnom roku smo završili proceduru i administrativnu i tehničku. Čekamo da se zajednički radujemo novim uspjesima“, rekao je Radulović na gradilištu kompleksa Holliday Village Montenegro.

Svjetski renomirana kompanija Karizma zaključila je jesenas sa Državom Crnom Gorom i HTP Ulcinjska rivijera ugovor o zakupu kojim je obezbijeđena investicija od 31,83 miliona eura u rekonstrukciju i adaptaciju hotela Olimpik i Belvi sa depadansima i izgradnju pratećih sadržaja u koje spadaju bazeni, sportski tereni i ugostitelski objekti.

“Kompanija Karizma upravlja sa 26 hotela širom svijeta, ima obrt od preko 500 miliona dolara i ostvaruje, prema podacima iz 2016. godine, skoro milion noćenja godišnje. Kompanija ima poslovnu saradnju sa jednim od najvećih svjeteskih tuoperatora TUI, koji se nakon više od deceniju i po vraća na omiljenu destinaciju – Ulcinj i zainteresovan je i za druge razvojne projekte i hotelske kapacitete”, navodi se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Advokat porodice Zvicer negirao navode da je vođa kavačkog...

"Demantujem kao advokat porodice da je Radivoje Zvicer ubijen i ranjen. Porodica je videla natpise u medijima...

Opština Bar: Starobarski bedemi i objekti u Starom Baru po...

Zahvaljujući projektnim aktivnostima osvjetljen je sjeverni i jugozapadni bedem u dužini od 266m, Centar za posjetioce (Carinarnica),...

U Iranu uhapšeno devetoro stranaca u vezi sa demonstracijama...

U saopštenju koje je prenjela državna novinska agencija Irna, ministarstvo tvrdi da su među uhapšenima državljani Njemačke,...

Panamski istražitelji provjeravaju da li je u antentatu ubijen...

Prema nezvaničnim informacijama Standarda u toku je vještačenje i utvrđivanje indentiteta, a crnogorska Uprava policije čeka zvanične...

Čile: Urušila se tribina puna navijača (VIDEO)

Prema navodima medija više od deset osoba je povrijeđeno, srećom niko nije u životnoj opasnosti, a akcija...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare