Izvor:Pobjeda

Markovićev kabinet je realizovao 78,3 odsto programa rada Vlade

Vlada Crne Gore premijera Duška Markovića uprkos pandemiji korona virusa realizovala je 78,3 odsto programa za I i II kvartal 2020. godine, pokazao je Izvještaj koji je usvojila Vlada na sjednici održanoj 23. jula.

– Programom rada Vlade Crne Gore za I i II kvartal 2020. godine planirano je ukupno 157 tema, od čega 52 teme iz nadležnosti Komisije za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i 105 tema iz nadležnosti Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem. Od ukupnog broja planiranih tema realizovano je 48 iz nadležnosti Komisije za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i to: 46 iz tematskog dijela i dvije teme iz normativnog dijela, kao i 75 tema iz nadležnosti Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem, i to: 48 iz tematskog dijela, 9 iz normativnog dijela Programa i 18 prioritetnih razvojnih projekata, pa ukupna realizacija programa rada Vlade Crne Gore za I i II kvartal 2020. godine iznosi 78,3 odsto – navodi se u usvojenom dokumentu.

Pored tema predviđenih programom rada Vlade Crne Gore za 2020. godinu, Vlada je u I i II kvartalu ove godine razmotrila ukupno 711 tema i to: 11 predloga zakona, jedan nacrt zakona, 27 uredbi, 149 odluka, 198 informacija, 66 izvještaja, 2 ugovora/sporazuma, 22 platforme, dala mišljenje ili saglasnost na 11 predloga zakona, šest iniicjativa i jedan amandman, te razmotrila 217 drugih tema iz nadležnosti Vlade.

Stoprocentnu realizaciju obaveza imaju: Kancelarija za evropske integracije koja je od devet obaveza realizovala svih devet, Ministarstvo kulture sa dvije zadate realizovane obaveze, Ministarstvo sporta sa četiri realizovane obaveze, Ministarstvo nauke sa svih pet realizovanih zadatih obaveza, Ministarstvo odbrane sa sve četiri realizovane obaveze, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja sa svih 14 realizovanih obaveza kao i Ministarstvo pravde sa svih pet realizovanih obaveza.

Ministarstvo unutrašnjih poslova od ukupno 16 tema je realizovalo 15 sa procentom izvršenja od 93,8 odsto, Ministarstvo održivog razvoja i turizma je od 14 tema realizovalo pola.

Ministarstvo ekonomije od ukupno 30 tema realizovalo je 24 sa procentom izvršenja od 80 odsto, Ministarstvo finansija je od 15 tema realizovano devet sa procentom izvršenja od 60 odsto.

Ministarstvo javne uprave je od četiri teme realizovalo tri sa procentom izvršenja od 75 odsto, Ministarstvo vanjskih poslova je od tri realizovalo dvije sa procentom izvršenja od 66,7 odsto.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva je od ukupno šest tema realizovalo pet sa procentom izvršenja od 83,3 odsto, Ministarstvo prosvjete od ukupno pet realizovalo jedan sa procentom izvršenja od 20 odsto, Ministarstvo rada i socijalnog staranja od ukupno 10 realizovalo šest sa procentom izvršenja od 60 odsto.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava od ukupno pet tema je realizovalo četiri sa procentom izvršenja od 80 odsto i Ministarstvo zdravlja je od ukupno šest realizovalo četiri sa procentom izvršenja od 66,7 odsto.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Novih 30 slučajeva koronavirusa, preminule dvije osobe

Novopozitivni su upućeni na testiranje iz sljedećih opština: Bar 9Podgorica 8Rožaje 5Budva 4Pljevlja 3Kotor...

Previše Fotošopa: Kako Kloi zaista izgleda

Fanovi su je odmah prozvali za preterivanje sa fotošopom, a ona je sve vrijeme ćutala i objavljivala...

Pile na lovački način

Sastojci: - pile - 1 crni luk -...

Đukanović: Ne odustajemo od ideje stabilne i razvijene Crne...

„Niti jednog momenta nijesmo odustali od ideje stabilne i razvijene, države socijalne pravde kakva Crna Gora mora...

Srbija: 238 novih slučajeva zaraze, preminulo još pet osoba

Od posljednjeg presjeka stanja u Srbiji, na koronavirus je testirano 8.529 osoba, a registrovano je 238 novooboljelih.

NAJČITANIJE

DPS Glavnog grada: Smišljena podmetačina, krivična prijava podnijeta i...

“Tako je više naših članova danas dobilo pozive slične sadržine i budući da smo ih sve obavijestili...

KAD SE UDRUŽE ČETNICI I PARTIZANI, Vuković za Standard:...

Izuzetak nije ni ovaj izborni proces pa se u savezu simboličkog imena "Za budućunost Crne Gore", čije...

Raković otkrio planove velikosrpskih krugova iz Beograda: Ako pobijedi...

“Nakon što Đukanovićev režim padne, DPS treba zabraniti kao što su zabranjene mafijaške organizacije Koza nostra ili...

Hip Hop kompilacijom protiv stigme i medijskog mraka

Random, Story, Dobbla, Stato, Bradr Hari, samo su neka od imena u grupi od 12 repera koji su...

Methadžovići će da dostave tužilaštvu još dokaza o prijetnjama

“Odlučio sam da o svemu neposredno upoznam tužioca zbog dodatnih saznanja, ali i uvjerenja da je određene...

Komentari

avatar