MERT: Odlazak Sea Dance-a neće uticati na rekordnu turističku sezonu

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma saopštilo je da odlazak Sea Dance-a iz Crne Gore neće uticati na rekordnu turističku sezonu u Crnoj Gori. Napominju da podršku ovakvim i sličnim manifestacijama mogu realizovati jedino u skladu sa crnogorskim zakonima.

Organizatori festivala saopštili su da Sea Dance ove godine neće biti održan u našoj zemlji, a kao razlog naveli su blokadu podrške državnih institucija festivalu, koju je naložila Agencija za zaštitu konkurencije.

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma još prošle godine saopštilo je da je država limitirana zakonskim mogućnostima kada je u pitanju finansijska pomoć festivalu Sea Dance.Podsjećamo da Zakon o kontroli državne pomoći u skladu sa evropskim standardima propisuje da Vlada u okviru tzv. „de minimis“ pomoći može da opredijeli maksimalno 200 hiljada eura podrške u okviru tri godine, što je iznos pomoći koju je EXIT kao organizator Sea Dance-a već dobio 2021. – navedeno je u saopštenju resora Gorana Đurovića.

Na to je, napominju, tada ukazala i Agencija zazaštitu konkurencije na sastanku sa predstavnicima Vlade i organizatorima festivala, gdje je predočeno da bi nova pomoć bila u domenu krivične odgovornosti.

U Ministarstvu kažu i da je Agencija ovih dana pokrenula i ispitni postupak kako bi utvrdila usklađenost potencijalne državne pomoći Sea Dance-u.

– O namjeri države da se ovaj projekat podrži najbolje govori to da je Vlada Crne Gore zajedno sa opštinom Budva i lokalnom turističkom organizacijom od 2014. godine, kada je Sea Dance počeo da se održava u našoj zemlji izdvojila više od 4.3 miliona eura za pomoć festivalu.

U Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma ističu da, uprkos želji da nastave sa podrškom ovakvim i sličnim manifestaciama, to je moguće jedino u skladu sa crnogorskim zakonima.

– Kada je u pitanju predstojeća ljetnja turistička sezona, vjerujemo da će ona donijeti rekordne rezultate uz činjenicu da su najavljeni brojni drugi muzički događaji koji će upotpuniti kulturno-zabavnu ponudu Crne Gore – poručuju u tom resoru.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare