Milatović u posjeti Nikšiću: Zajednički obnavljamo privrednu aktivnost Nikšića

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović boravi u radnoj posjeti Nikšiću, gdje se sastao sa predsjednikom Opštine i predsjednikom Skupštine opštine Markom Kovačevićem i Nemanjom Vukovićem, saopšteno je iz Ministarstva.

“Jako sadržajna posjeta, prvo sa gradonačelnikom Kovačevićem, kome sam predočio nekoliko stvari koje su u nadležnosti Ministarstva ekonomskog razvoja, a koje će apsolutno značiti dodatni tempo razvoja kako u Nikšiću tako i u cijeloj Crnoj Gori”, izjavio je Milatović.

U nastavku posjete, Milatović i Kovačević razgovarali su sa predstavnicima menadžmenta i radnicima Željezare, nakon čega je Milatović iskazao optimizam kada su u pitanju nagomilani problemi.

„Imali smo transparentan sastanak sa lokalnim predstavnicima „Tosyali group“ koja je u fazi prodaje Željezare. Upravo je moja nedavna posjeta Turskoj u osnovi bila u cilju rješavanja problema i obnove proizvodnje u Željezari i nakon toga smo dobili još zainteresovanih kupaca. MER je u stalnoj komunikaciji sa predstavnicima „Tosyali group“ i vjerujemo u brzo rješenje, a dok se to ne desi radnici će primati naknadu u iznosu od 90% zarade koju su primali do trenutka prekida proizvodnje. Iskreno se nadam i vjerujem da će se sve riješiti tako da donosi dobrobit radnicima u Nikšiću i obnovu proizvodnje“, izjavio je Milatović.

“Vrlo sam realističan u svojim projekcijama, i obećavam samo ono što mogu da isporučim. U ovom slučaju sam svjestan da širi kontekst u ovoj priči nije nimalo lak, pogotovo za ministra ekonomije, ali vjerujem u dozu optimizma koji su današnji pregovori unijeli i da je rješenje izvjesno” , rekao je Milatović.

Najavljeno je i potpisavanje Memoranduma o saradnji kojim će se osnažiti odnosi Opštine i MER-a u oblasti organizovanja događaja po kojima je Nikšić prepoznatljiv.

„Dodatno ćemo učvrstiti saradnju kada je u pitanju organizacija „Lake festa“ i „Bedem festa“ i time ukazati na značaj Nikšića koji baštini tradiciju dobrih muzičkih festivala“, izjavio je Milatović.

Kako je dodao, iduće godine će se kroz Program za unapređenje konkurentnosti i Kreditno-garantni fond, ali i uz ostale podsticajne mjere doprinijeti razvoju i unapređenju konkurentnosti nikšićke privrede. Dodao je i da ova opština obuhvata prostor koji je nedovoljno turistički valorizovan, ali da će svaka naredna godina uticati na to da svi lokaliteti budu vidljivi, posebno kroz razvoj seoskih domaćinstava i ruralnog turizma uopšte.

Gradonačelnik Nikšića Marko Kovaćević zahvalio se ministru na posjeti i sadržajnom razgovoru tokom kojeg su predočeni projekti obuhvaćeni novim budžetom.

„Postoji jedno dobro raspoloženje i sa nivoa Opštine i sa nivoa Vlade da se projekti koji se odnose na Nikšić uspješno realizuju. Imali smo sastanke i sa nikšićkim radnicima čije je probleme potrebno riješiti tako da smo i tu stvari učinili jasnijim. Postoji najava da to sve može pozitivno da se riješi, i o tome ćemo razgovarati kada postane izvjesno. Svakako, saradnja Opštine i MER-a je veoma značajna za naše građane“, izjavio je Kovačević.

Iz ministarstva ekonomskog razvoja navode da Nikšić predstavlja jedan od strateški najznačajnijih gradova za ukupni ekonomski razvoj Crne Gore i država kontinuirano sprovodi više aktivnosti, što je oslikano i kroz Kapitalni budžet kojim ova opština dobija značajno uvećana sredstva, i sa preko 10 novih projekata govori o namjerama koje Vlada Crne Gore ima.

Osim sastanka u Opštini i Željezari održan je sastanak sa radnicima Metalca i u Institutu za crnu metalurgiju. Ministar je posjetio i Pivaru “Trebjesa”, a do kraja dana će obići i Inovativno predozetnički centar Tehnopolis.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Nikšićanin ranjen u tuči

Kako nam je nezvanično potvrđeno u Nikšiću je došlo do ranjavanja jedne osobe oštrim predmetom, kojoj su...

CPC će sjutra služiti liturgiju za stradale na Cetinju

Službe će, najavljuju iz CPC, služiti od 10 časova. “Pozivamo Vjerni narod da uzme...

Đukanović: Cijenimo pažnju susjeda i poruke saosjećanja i podrške...

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, danas imao odvojene telefonske razgovore sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i...

Rakočević o radu policije na Cetinju: Preventivne mjere potpuno...

Očekuje da se nadležni organi što prije izjasne po pitanju eventualnih propusta u radu policije.

Kisindžer: SAD su na ivici rata sa Rusijom i...

“Na ivici smo rata sa Rusijom i Kinom zbog pitanja, čiji smo dijelomični tvorci bez ikakvog koncepta...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare