Ministarstvo podržava skladištenje i povlačenje viškova mladog krompira i lubenice

U cilju podrške i pomoći poljoprivrednim proizvođačima u Crnoj Gori koji se bave proizvodnjom i plasiranjem lubenice i mladog krompira, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je raspisalo Javni poziv za dodjelu pomoći skladištenju i povlačenju sa tržišta viškova mladog krompira i lubenice crnogorskih poljoprivrednih proizvođača.

Imajući u vidu nastalu situaciju na tržištu mladog krompira i lubenice, odnosno povećane površine pod zasadima i rod iznad prosjeka za tržište Crne Gore, kao i niz obraćanja od strane proizvođača, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je utvrdilo stvarno stanje.

Razmatrajući nastale probleme Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je radi blagovremenog preduzimanja mjera za ublažavanje posljedica raspisalo Javni poziv za pomoć skladištenju i povlačenju sa tržišta viškova mladog krompira i lubenice crnogorskih poljoprivrednih proizvođača.

Privremena mjera primjenjivaće se za krompir proizveden od 1. juna do 15. avgusta 2021. godine i za lubenicu proizvedenu od 1. jula do 30. avgusta 2021.godine u iznosu 6 euro centi po kilogramu uskladištenog mladog krompira, odnoso 5 euro centi po kilogramu uskladištene lubenice.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ostaje trajno posvećeno unapređenju razvoja poljoprivrede, uz imperativ da našim poljoprivrednicima unesemo sigurnost u dohodak, uz kontinuirani otkup i obezbjeđivanje stabilne ponude bezbjedne hrane.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Podjela vladajućih u Crnoj Gori na premijerove i vicepremijerove

O razrješenju potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića na predlog premijera Krivokapića raspravljaće se 3. februara. Dan kasnije 4....

Bajden: Svaki upad ruskih snaga u Ukrajinu biće smatran...

Bajden je žestoko kritikovan zbog jučerašnje izjave da bi „mali upad“ Rusije u Ukrajinu doveo do ne...

URA: Krivokapiću sada ne smetaju glasovi opozicije, dostojan premijerskog...

Oni su nastavili polemiku sa kabinetom premijera. "Nakon što je optužio za izdaju sve...

Vuković: Ne može se skratiti mandat Skupštini ukoliko sjednici...

"Ne može se skratiti mandat Skupštini ukoliko sjednici ne prisustvuje barem 41 poslanik. Jasno je da ne...

Brnabić: Vlada Srbije ukinula sve dozvole i uredbe za...

„Poništeni su svi upravni akti vezani za Rio Tinto, odnosno Rio Sava, sve dozvole, odluke, rješenje i...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare