MKI svjesno značaja Aerodroma, valorizacija da donese povoljne rezultate

Ministarstvo kapitalnih investicija svjesno je značaja i vrijednosti Aerodroma Crne Gore za cijelu državu i tim prije treba donijeti konačnu odluku o modelu dalje valorizacije ove državne kompanije, ocijenjeno je na sastanku potpredsjednika vlade za regionalni razvoj i ministra kapitalnih investicija, Ervina Ibrahimovića i državnog sekretara MKI, Admira Šahmanovića sa izvršnim direktorom ACG, Vladanom Draškovićem i zamjenikom, Petrom Radulovićem, koji je organizovan na Aerodromu Podgorica.

„Valorizacija ACG, u svakom slučaju, mora donijeti povoljne rezultate državi, građanima i cjelokupnoj privredi“, ocijenio je Ibrahimović dodajući da je današnji sastanak prilika da sumiramo rezultate poslovanja u izazovnoj godini koja je na izmaku, ali i da sagledamo planove menadžmenta za narednu godinu.

Zajednički cilj je modernizacija aerodroma sa sveobuhvatnim unapređenjem infrastrukture što treba da rezultira što većim prometom putnika i saobraćaja.

Na sastanku su predstavljeni ovogodišnji rezultati kompanije koja je tokom prvih 11 mjeseci opslužila preko milion i osamsto hiljada putnika, što je preko 70 odsto prometa u odnosu na rekordnu, predpandemijsku 2019. U ukupnom rezultatu posebno se izdvaja uspjeh Aerodroma Podgorica koji je ostvario promet putnika od čak 97 odsto u odnosu na 2019, dok je Aerodrom Tivat, u istom uporednom periodu, zbog dobro poznatih geopolitičkih razloga, zabilježio promet od oko 50 odsto putnika u odnosu na tri godine ranije.

Kako su na kraju sastanka istakli iz uprave kompanije Aerodromi Crne Gore su spremni i odlučni da, u skladu sa mogućnostima i nepodijeljenom podrškom resornog ministarstva i Vlade, nastave da budu maksimalno kooperativni u misiji realizacije postavljenih ciljeva.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bojović: Ginisova knjiga rekorda frapirana crnogorskom parlamentarnom većinom

"Premijer od tri procenta upravlja Vladom koju čine stranke od šest odsto. Vladu čuvaju izborni dobitnici koji...

Crveni krst: Svijet nije spreman za sljedeću pandemiju

IFRC u ovogodišnjem izvještaju, za razliku od prethodnih, nije istraživao brojne prirodne katastrofe koje su izazvale ogromno...

Bilčik: EU u javnom životu Srbije često nije tretirana...

„Bilo bi od velike pomoći kada bi EU u javnom životu Srbije bila tretirana fer od političara...

Makron ne isključuje slanje borbenih aviona Kijevu, ali pod...

Francuska je dosad slala Kijevu protivvazdušne sisteme, raketne bacače, topove i ostalu vojnu opremu, i obećala je...

Plenković o Milanovićevoj izjavi: Kosovo nije anektirano

„Niko nije anektirao Kosovo jer bi ga onda pripojio nekoj drugoj državi. Ne znam za pojam ekstrakcije...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare