Montenegro airlines pušten niz vodu?

Avioni Montenegro airlinesa ne lete već 18. dan, najavljeno je formiranje nove kompanije sa "kodnim" imenom TuMontenegro, ali ona još nije ni registrovana, dugovi prema dobavljačima rastu, a i polako ostajemo bez slotova. Ovo je ukratko stanje crnogorske avioindustrije na današnji dan i znak da je nova vlast pustila niz vodu MA.

U zvaničnoj bazi Centralnog registra privrednih subjekata još nije evidentirano postojanje nove avio-kompanije, a u Službenom listu Crne Gore krajem prošle godine objavljena je odluka Vlade o osnivanju. Ministar finansija Milojko Spajić 1. januara objavio je na svom tviter nalogu da su već uplaćena četiri miliona osnivačkog kapitala.

Očigledno da blic krig Vlade i ministra za kapitalne investicije Mladena Bojanića na MA nije uspio, tj nije donio ništa dobro budžetu Crne Gore, osim što je šteta, koju su napravila bivša rukovodstva kompanije, višestruko uvećana.

Prvo su avioni prizemljeni pa su potraživanja putnika sa već kupljenim kartama dosegla procijenjenu vrijednost više od 300.000 eura, zatim je uslijedila šteta prema ostalim klijentima. Poreska uprava je 25. decembra blokirala račun zbog duga od 15,2 miliona, a danas je vijest i da Aerodromi Crne Gore svoja potraživanja naplaćuju preko imovine MA.

Krajem decembra prošle godine izvršitelj je uputio zahtjev da se upiše zaloga na pokretnu i nepokretnu imovinu avio-prevoznika, potvrđeno je tom listu iz više izvora. Prema podacima, Dana, zaloga je upisana na 26 službenih automobila, koji su u vlasništvu MA.

Avio-prevoznik duguje Aerodromima više od 25 miliona eura.

Aerodromi su po Zakonu o konsolidaciji MA trebalo da dobiju oko 32 miliona eura u 2020. godini od MA, ali je primjena tog zakona stopirana 3. septembra odlukom Agencije za zaštitu konkurencije. Do tog datuma, Aerodromi su od MA dobili mali dio novca..

MA je u 2020. godini uplatio dio sredstava, a stopiranje primjene ovog zakona će znatno uticati na poslovanje Aerodroma. U drugoj polovini januara ćemo završiti cjelokupnu analizu uticaja poslovanja MA na Aerodrome i sva privredna društva koja posluju unutar našeg sistema i dostaviti je nadležnom ministarstvu”, izjavio je prije nekoliko dana Orlandić.

Standardovi izvori iz Vlade kažu da se pregovara sa lizing kućama oko kupovine aviona, a vode se i razgovori sa konsultantima. Isti izvor kaže da je u opticaju ideja angažovanje Lufthanzinih konsultanata koji bi Vladu mogli da koštaju nekoliko stotina hiljada eura.

Prema podacima Poreske uprave, tokom 2019. godine MA je ostvario 75.175.874 eura od prodaje proizvoda i usluga, ali je kompanija iste te godine poslovala sa minusom od 7.962.948 eura.

M.J.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuković i Medoks: Intenzivirati saradnju Podgorice i gradova Ujedinjenog...

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora i zemlje Ujedinjenog Kraljevstva imaju prijateljske i sadržajne bilateralne odnose...

Đukanović uputio telegram saučešća povodom smrti akademika Brkovića

Đukanović je uputio telegram Brkovićevoj porodici sa izrazima najdubljeg saučešća. Poznati književnik i jedan...

Draško i Dritan

Krajem devedesetih godina prošlog vijeka, američka državna sekretarka Medlin Albrajt označila je pojavu Milorada Dodika na političkoj sceni Bosne i Hercegovine,...

DPS: Ministarka zdravlja da ne zaobilazi istinu, pitanje hoće...

"Izjava sekretara Ministarstva zdravlja da tek danas vidi “svijetlo na kraju tunela” po pitanju vakcina, u suprotnosti...

PSŽ želi Mesija i čini sve da ga ubijedi...

Odavno se spekuliše da “sveci” čine sve kako bi jednog od najboljih igrača svih vremena doveli u...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Jovo
Jovo
14/01/2021•00:35 00:35

Mislim da nema ništa sporno što je MA ugašen. Pošto smo u ogromnim dugovima a glavni izvor prihoda – usluge i turizam, nisu donijeli prihode prošle a neće ni ove god, CG će se naći u ozbiljnim problemima i ne bi me čudilo da još kompanija odu u stečaj i bankrot, te da dođe do smanjenja broja zaposlenih u javnoj upravi. Naravno, treba naći novac za kapitalne investicije kako bi se ekonomija pokrenula jer mjere štednje to neće uraditi