Moren: Crna Gora destinacija o kojoj se sanja

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović sastao se sa predsjednikom francuske regije Normandija Erveom Morenom (Hervé Morin) koji sa delegacijom prvi put boravi u Crnoj Gori, a koji je kazao da je naša zemlja destinacija o kojoj se sanja.

Abazović je pozdravio dosadašnju odličnu bilateralnu saradnju i snažno savezništvo u okviru NATO-a, te zahvalio na podršci Francuske evropskoj integraciji Crne Gore.

“Crna Gora na svom evropskom putu ostaje posvećena daljem ekonomskom razvoju i privlačenju kredibilnih investitora. U tom smislu zainteresovani smo za snaženje partnerstva sa Normandijom i dalju promociju naše zemlje kao privlačne investicione i turističke destinacije“, poručio je premijer.

U tom kontekstu, pozitivnim je istakao uspostavljanje direktne avio-konekcije između Crne Gore i Francuske i istakao potencijal za intenziviranje avio saobraćaja sa Normandijom u cilju snažnijeg ekonomskog povezivanja sa ovom francuskom regijom.

Predsjednik francuske regije Normandija Erve Moreno je iskazao interesovanje za intenziviranje privredne saradnje sa Crnom Gorom.

“Normandija želi saradnju sa Vašom zemljom u svim oblastima gdje za to postoji i najmanji potencijal. Crna Gora je destinacija o kojoj se sanja”, istakao je Moreno.

On je istakao da je dalja izgradnja Evropske unije faktor stabilnosti za sve evropljane.

“Crna Gora je članica NATO-a, a Evropska unije se oslanja na NATO. Vi želite brz progres ka Evropskoj uniji, i zaslužujete to“, zaključio je Moreno.

Razmijenjena su mišljenja o mogućnostima daljeg snaženja ekonomske saradnje i većeg prisustva francuskih investicija, posebno u oblasti energetike, poljoprivrede i zdravstvenog turizma te dogovorena posjeta privredne delegacije Normandije Crnoj Gori.

Sastanku je prisustvovao ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare