Morsko dobro: Čekamo još 10 dana, pa raskid ugovora

Hoteli Sveti Stefan i Miločer ni ove sezone nijesu otvoreni. Na hotelske plaže mogu svi koji namjeravaju, ali su neuređene i bez mobilijara. Razlog je sudski postupak koji zakupac, kompanija ''Adriatic properties'', protiv države vodi pred međunarodnim sudom u Londonu. Dok iz Vlade poručuju da pregovaraju sa zakupcem, iz Morskog dobra kažu da će čekati još deset dana, a onda će raskinuti ugovor o zakupu plaža.

Brojni posjetioci Svetog Stefana u nevjerici su da ih na vratima hotela čeka katanac, a kako stvari stoje ova vrata neće biti otvorena ni ove sezone.

“Dođete poljubite neku kapiju, gdje nema nikoga da vam nešto kaže, malo je bez veze.”

“Nema nikoga da vam kaže dal’ možete ili ne možete, katanac je na kapiji.”

“Čula sam da su zvijezde dolazile ne znam tačno koje, ali šteta da ne radi tako ljepo izgleda”

“Vidjeli smo da je zatvoren, ali ne znamo zbog čega, djeluje kao pravo istorijsko blago”, kazali su posjetioci.

Iz Vlade nastoje, kažu, da hotel uskoro otvori vrata.

“Nastavićemo s realizacijom aktivnosti koje bi nam omogućile brzo otvaranje hotela, od kojih je svakako najbrži mehanizam direktnih pregovora s kompanijom ‘Adriatic Properties’ o postizanju održivog dogovora za nastavak saradnje”, ističu u saopštenju Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Hotel Sveti Stefan je zatvoren od prošle godine, nakon što je građanima prvi put bilo dozvoljeno kupanje na hotelskim plažama. Zakupac je insistirao da one budu rezervisane samo za goste. Sada je spor između Crne Gore i Adriatik Propertisa pred sudom u Londonu.

Turizmolog Miško Rađenović kaže da je zatvoren Svetac nemjerljiva šteta za crnogorski turizam.

“Sveti Stefan nije hotel koji može za dva dana da se otvori ili zatvori, veliki je uticaj vremenskih prilika i neprilika. Obavezno pod hitno se mora riješiti situacija ali se ne može riješiti ćutanjem”, kaže Rađenović.

Elitne plaže poput Kraljičine, Kraljeve i Svetostefanovske danas su neuređene, bez mobilijara i otvorene za sve posjetioce. Iz Morskog dobra zato nemaju više strpljenja za kompaniju “Adriatik Propertis”.

“Ukoliko ne dođe do dogovora narednih 10 dana zahtijevaćemo od resornog ministarstva dozvolu da raskinemo ugovor o zakupu u zoni morskog dobra. Ta kupališta ni dan danas nijesu uređena i treba zahtijevati da tim kupalištima u sezoni 2022. upravljamo mi”, kazao je Mladen Mikijelj direktor Morskog dobra.

Iz ‘Adriatic propertisa’ su nam kratko odgovorili da zbog povjerljivosti sudskog postupka koji se vodi u Londonu ne smiju davati nikakve komentare.

Kako god, mora se što prije reagovati, smatra Rađenović.

“Država mora da odluči da li će to biti ovaj ili drugi menadžment, Sveti Stefan mora da se otvori”, kategoričan je Rađenović.

U protivnom, slika zatvorenog sveca biće uspomena sa ljetovanja koju će mnogi ponijeti iz Crne Gore.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Abazović: Niko u Crnoj Gori ne treba da nosi...

Abazović je istakao da, po njegovom sudu, niko u Crnoj Gori ne treba da nosi oružje, naglašavajući...

Đurović domaćin večere za članove Stalnog odbora Parlamentarne skupštine...

“Ovaj događaj predstavlja prvu parlamentarnu aktivnost u okviru predsjedavanja Crne Gore ovom regionalnom inicijativom, te su na...

Uprava za igre na sreću postaje samostalni organ

Iz Vlade su ocijenili da će to dovesti do unapređenja rada i rezultata institucijalnog okvira u toj...

Kosovska policija ušla u sjeverni dio Mitrovice

Cilj dolaska ovih jedinica je isključivo „zaštita etnički mješovitih djelova grada, a nakon više pritužbi Albanaca sa...

Plantažama milion i po iz tekuće budžetske rezerve

U Informaciji se navodi da je nevrijeme koje je 23. juna 2022. pogodilo Glavni grad i opštinu...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare